Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pronajimatel bytu mi odmítá dát podklady pro možnost čerpat přídavky na bydlení

Od: ladislavflaska odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

pronajimatel bytu se mi vyhýbá a nebere telefony z důvodu toho že chci od něj podklady vyučtován ( vody atd).pro úřad, abych mohl dostat příplatek na bydlení a brát dávky na ktré bych dle úředníků dosáhl.Můžete mi prosím poradit jaké páky mohu použít na pronajímatele?

Díky ,s pozdravem Flaška Ladislav

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Podklady pro vyúčtování nikomu neposkytuju, maximálně nechám nahlédnout (nájemce by to z toho stejně většinou nedokázal spočítat). Pro přiznání příspěvku na bydlení úřadům stačí hotové vyúčtování. Je ale pravda, že úřady chtějí po každém nájemci předložit něco jiného a těžko se s nimi dohaduje, co vlastně chtějí *zed*.

Tak jsme v Pardubicích na tom stejně. Vždy říkám nájemníkům, zapište si přesně, co po Vás úřednice chce, pak jí to zopakujte a já Vám to klidně napíšu.

hodnocení

2x

Nikdy jsem nedával žádnému nájemci podklady pro vyúčtování. To dávám jen účetní firmě, které udělá vyúčtování pro celý barák, potažmo na jednotlivé byty.

Na požadavky na příspěvky vyplňuji různé podklady, páč každá úřednice chce něco jiného. Jaké konkrétní podklady chce úřednice? Páč často se nájemník nemůže vyjádřit, co chce úřednice, pak se dozvím, že chtěla něco jiného.

jabraka*
hodnocení

1x

Bez smlouvy o bydlení a výpočetního listu nebudu ani platit nájem.Ve výpočetní listu jsou položky jako -nájem teplo- vodné stočné -teplo a teplá voda a další položky zadány jako záloha.Nejlépe jje platit přes SIPovšetně elektřiny a plynu..Formulář se předává úřadu práce čtvrtletně.Rozpis plateb za služby jenou ročně,

JABRAKA

amfr
hodnocení

0x

Vyúčtování by měl majitel dávat bez debat, v obchodě také dostanete na zboží paragon. Každé čtvrtletí, ale alespoň jednou ročně. Domovský list se zálohami chce ÚP také.

Pokud je s domácí problém, napište si dokumenty sám, domácí je dejte zdvořile podepsat. Musíte si jí vyčíhnout připravený. Nebo ať dokument předělá (vis níže). Tak to úřad nakonec poradil. Domácí asi neví jak rozpis plateb či vyúčtování psát. Příplatek na bydlení je životně důležitý pro vás, domácí zkrátka radostně jenom hrabe, zřejmě.

Náklady spojené s užíváním bytu

Do tabulky pod sebe, (vyjděte z formuláře): měsíční záloha Kč...(na roční vyúčtování pak i ...přeplatek / nedoplatek)

1. vodné a stočné, 2. odvoz odpadků, 3. úklid domu, 4. osvětlení domu, 5. provoz výtahu...

měsíčně celkem...(sečíst)

Datum

Podpis nájemníka

Podpis pronajímatele

A to si pak vyčtou na ÚP (spolu s nájmem) z výpisu z účtu, který předkládáte jako dokument o zaplacení.

Domovský list se zálohami chce ÚP také***nikdy jsem ho nikomu nedával.

Tazateli nejde o vyúčování, ale o podklady k vyúčtování. Tak napsal dotaz.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]