Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaky topinkovac?

Od: aja1946® odpovědí: 17 změna:
Nikdy jsem ho neměla.Vybiram si na netu a zjišťuji,že u některých se uvádí jednostranne opékání, tzn. co, to je dobré nebo špatné, stačí mi malý. Dik za radu.
doplněno 22.10.21 16:09:

Bohužel jste nikdo nenapsal, co znamená jednostranné a oboustranné opékání. A kritikům topinkovače dodávám, že mi jde o kkřupavé suché tousty.

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Před lety jsem si jej pořídil a zkusil asi 3X.a od tédoby leží kdo ví kde nepoužitý-raději dělám topinky skoro nasucho na panvi!

doplněno 23.10.21 18:01:

K první "kritice -není co dadat stačí co nasala Id! a ke druhé? Nevím proč vy\psiovat co to nedělalo-to jest to co požadujete-proto došel zapomnění-na pánvi udělám suchý křupavý opečený chleba lépe než v tom topinkavači,.Normálního myslícího člověka by toto hned napadlo

doplněno 23.10.21 18:05:

jedině bych pak ještě doporučil toustovač nebo jeho větší variantu-kontaktní gril!Ale to již v odpovědích máte takže rad je dostatek jen použít hlavu a vybrat si prosebe tu která Vám bude sedět k Vašemu názoru!

karel556*
hodnocení

4x

id
hodnocení

4x
Já používám topinkovač denně při chystáni snídaně. Chleba z domácí pekárny odpovídá rozměru topinkovači. Ajo, vyberte si topinkovač který má zásobník na drobky.

hodnocení

4x
Na mojí fotce vpravo jsou vidět 2 šachty, do kterých se vkládá po jednom krajíci chleba.
Každá šachta má dvě topné spirály, které opečou mezi ně vložený chléb, délka opékání se dá nastavit. Teda oboustranně najednou.
Některé topinkovače mají nad šachtami skládací konstrukci, na které se může už opečený chléb udržovat teplý. Nebo jen něco prohřát.
Prodávají se topinkovace s dlouhými šachtami, vejdesetam celý krajíc. Já krajíce půlím.

hodnocení

4x

Já si koupila asi před 10 lety nějaký no name v Tescu. Opéká z obou stran, jde nastavit "tmavost" opečení, má zásobník na drobky a i po té době co jej mám a to je opravdu hodně v provozu si nemohu stěžovat.

Ajo, být vámi tak se na nějaký značkový vykašlu.

hodnocení

Nechci žádný drahy, daji se koupit do 500

hodnocení

2x

Nějaký topínkovač mám, ale používám ho jen na své narozeniny, když dělám topínky k tataráku, pro mnoho lidí. Více se mi oplatil kontaktní gril, který jsem koupila klukům, vnukům, pod stromek a pak i sobě. Konkrétně tenhle. Hřejí obě plotýnky a může pracovat i otevřený nebo zavřený. Může opékat nejen chleba, ale i maso a zeleninu. Má jedinou nevýhodu, je poměrně neskladný. Jinak je mnoho výrobků podobných pod heslem Kontaktní gril.

hodnocení

2x

Já používám topinkovač už mnoho let, protože nemám ráda mastný chleba a opečený chleba je jednak stravitelnější a i chutnější. A protože si peču chleba sama, tak nemá tvar čtveratých obyčejných toustových chlebů, ale to klasický bochník a tak jsem si koupila podobný tomuto, je i na větší plátky chleba z normálního bochníku, nebo tam můžete dát dvě topinky vedle sebe. U těch topinkovačů které mají dva otvory vedle sebe je pak problém opéci normální plátek chleba, jsou jenom na ty čtvercové toustové topinky. Tak možná pozor při výběru i na tuto eventualitu. Já jsem ten dvojitý měla a vůbec mi nevyhovoval kvůli tomu, že jsem musela pořád plátky chleba krájet, aby se mi do těch otvorů vůbec vešel.

rafm
hodnocení

2x

Zejména na oživení postaršího chleba je topinkovač výborné zařízení. Mám Hyundai, mohl by opékat lépe, ale na tu cenu stačí. euronics.cz/...

Opéká z obou stran dvě topinky zároveň a má dole šuplík na vysypání drobečků. Na ohřátém se musí snižovat čas, aby další várku nepřipaloval. Hotovou topinku pomáznout máslem nebo marmeládou *mnam*.

minsk
hodnocení

2x

Používám mnoho desetiletí tento podobný grill a nemohu na něj dopustit. Na štítku má Party grill - DDR - Německo tedy?

Ty topinky jsou z něj boží, když se rozpálí, tak během chvilky, musí se tedy otáčet, a jsou na sucho, i rozkrojený rohlík, veka. Též na topinku můžete položit plátkový sýr a nechat roztéci, dělám také masové placičky z mletého masa, rybí filé, grilovanou cuketu. Už se tento typ asi nekoupí, výhoda je, že nemá přední dvířka.

Tady je na ukázku stejný typ zřejmě z Bulharska - bulgarica.eu/...

Prodávají se podobné už s dvířky, jsou víceúčelové s možností volby pečení /horní, dolní+horní/.

cz.euroelectronics.eu/...

doplněno 23.10.21 17:31:

Pod lupou je grill hergestellt in der DDR.

hodnocení

1x

Topinkovače kdysi bývaly vděčný svatební dar. Většinou po několika málo pokusech končily kdesi hluboko v kredenci a pomalu se na ně zapomnělo. Dnešní topinkovcače jsou sice asi na trochu jiné úrovni, ale myslím, že jejich osud bude podobný.

Jaky topinkovac?

hodnocení

0x
V topinkovači si uděláš jen topinku. Pravdou je, že rychle.
Kromě topinkovače roky používám kontaktní gril. Do něj dávám zapéct nejen sendviče, ale i jen chleba, také maso, zeleninu.
Lepší konstrukce je třeba
kulina.sk/...
můžeš do něj vložit i vyšší, silnější, tlustší materiál, oproti těm s pantem na zadní straně.
Doporučuji nebrat s plastovým deklem, při násilnějším stlačení při zavírání se často láme.
Někde ve špajzu mám i gril na panini, zabíral ale hodně místa. Stačí i ten na fotce... A nemusím kupovat ten čtvercový chleba, opeče i krajíce chleba běžného tvaru elipsy.
Jaky topinkovac? #2

tm
hodnocení

0x

Topinkovač = suchý okoralý chleba. Zlatá pánev s olejem a pak dát osušit na ubrousek...

hodnocení

A krásně krupavy suchy toust

id
hodnocení

0x

Bohužel jste nikdo nenapsal, co znamená jednostranné a oboustranné opékání.

Opravdu jsme nepředpokládali, že vám je méně než 6 let a navštěvujete mateřskou školku. Už tam by váš dotaz děti dokázaly zodpovědět.

Jednostranné opékání = opeče topinku z jedné strany

oboustranné opékání = opeče topinku z obou stran

Už vám je to jasné?

hodnocení

0x

Nejdřív je potřeba si ujasnit účel, k čemu se bude používat. Jak už bylo napsáno, každý typ má své výhody a nevýhody. My třeba klasické topinky děláme velmi málo, denně ho ale používáme k mírnému oživení chleba a pečiva. Máme už 16 let klasický s dvěma šachtami.
clatronic-cr.cz/...
Šikovný je u něj šuplík na drobky a drátky na ohřátí pečiva. Nevýhodou jsou mělké šachty. Krajíc chleba se musí otočit. Pro ohřátí to nevadí. Má tlačítko na zkrácení času. Pro topinky je nutné krajíc překrojit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]