Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nelze vytáhnout kliku u dveří

Od: tomule odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, potřeboval bych pomoc. Chtěl bych vyměnit kliku u starých dveří, kde nemá ani pokličku... Zřejmě už někdo se pokusil to vyndat... Červíky jsem odšrouboval z obou stran kliky, není nikde ulomená. Přesto nejde vytáhnout, zkoušel jsem to namazat WD40, i zahřát pomocí horkovzduchem. Dva lidi táhli z každých stran... poslední možnost je upilovat to, ale sousedi asi nebudou mít radost. Děkuji předem za rady

Nelze vytáhnout kliku u dveří
Nelze vytáhnout kliku u dveří #2

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Poslední možnost není to řezat. Jak na ty dveře koukám, zahoďte to komplet. Baukrámy prodávaj dveře za litr, pokud to je moc, stavební bazary za dvě stovky. Nestojí to za námahu.

hodnocení

1x

Ty bakelitové kliky mají každá jeden pásek, který dohromady tvoří čtyřhran v zámku. Stačí povolit červíky (obou klik!) a obě kliky silou táhnout od sebe, popř namazat do červíka wdčko a i na ty placky a nebo jeden bude tlačit kliku dolů a druhý nahoru a vyvykláte vůle a pak od sebe kliky a jsou venku.

futra
hodnocení

0x

Mě když to nejde ,tak si vezmu na pomoc kladívko či paličku a pomalu to poťukávám.

mnd®
hodnocení

0x

Jestli to budete pilovat mezi šestou ráno a desátou večer,tak bych se sousedů nebál.Neporušujete noční klid.Ale jak už bylo napsáno - kupte celé nové dveře za pár korun nebabral bych se s tím.Jestli jsou to dveře někde u sklepa,tak sehnat bazarové za pár korun.To bude zarezlé uvnitř - tak WD a hasákem vypáčit - stejně jedna strana praskne.A potom další možnost - tu bakelitovou kliku rozlámat na kousky.

hodnocení

0x

Co nejde silou jde ještě větší silou a když ani to nepomůže, řežte pilkou na železo. A měl jste to zmrazit, ne zahřívat!

mnd®

Ještě jsem neviděl mrazit kliku.To je jednodužší tu kliku rozbít majzlíkem a sundat.Mrazit trubku u topení to ano ale kliku? .Kdybys aspoň napsal co a jak mrazita čím.Stejně ji chce dát novou - tak zničit hrubou silou silou.A teplem to jde taky - naruší ji celou a hasákem ulomý a jede dál.

tomule
hodnocení

Děkuji za tipy, já bych to nejradši zahodil celý a koupil za 3000 kč nový. Háček v tom je že, jsou to dvoukřídlé dveře v interiéru, majitel si nechal udělat na míru včetně zárubně a nechce teď udělat úpravu. Já už jsem měnil 2 dveře na WC a koupelnu z obi za litr a pak doma to nesedělo a světe div se on zvednul podlahu na chodbě takže na pilu a ořezat cca 2cm... zkusím do toho jemně poťukávat, když to nepůjde tak hold vezmu pilu. Díky, pěkný večer

hodnocení

0x

Ven si dvě kladiva, větší podložit kliku na jedné straně a druhým jemně klepat na kliku směrem ven ze zámku na druhé straně.

A nebo v železářsví koupit ruční pilu na kov, novou kliku a "kování". Uříznout obě kliky a jeden ze zbytků kliky vyrazit ven.

Jen to prosím nepiluj, to by trvalo dluho :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]