Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, potřeboval bych pomoc. Chtěl bych vyměnit kliku u starých dveří, kde nemá ani pokličku... Zřejmě už někdo se pokusil to vyndat... Červíky jsem odšrouboval z obou stran kliky, není nikde ulomená. Přesto nejde vytáhnout, zkoušel jsem to namazat WD40, i zahřát pomocí horkovzduchem. Dva lidi táhli z každých stran... poslední možnost je upilovat to, ale sousedi asi nebudou mít radost. Děkuji předem za rady
Ty bakelitové kliky mají každá jeden pásek, který dohromady tvoří čtyřhran v zámku. Stačí povolit červíky (obou klik!) a obě kliky silou táhnout od sebe, popř namazat do červíka wdčko a i na ty placky a nebo jeden bude tlačit kliku dolů a druhý nahoru a vyvykláte vůle a pak od sebe kliky a jsou venku.
Jestli to budete pilovat mezi šestou ráno a desátou večer,tak bych se sousedů nebál.Neporušujete noční klid.Ale jak už bylo napsáno - kupte celé nové dveře za pár korun nebabral bych se s tím.Jestli jsou to dveře někde u sklepa,tak sehnat bazarové za pár korun.To bude zarezlé uvnitř - tak WD a hasákem vypáčit - stejně jedna strana praskne.A potom další možnost - tu bakelitovou kliku rozlámat na kousky.
Co nejde silou jde ještě větší silou a když ani to nepomůže, řežte pilkou na železo. A měl jste to zmrazit, ne zahřívat!
Ještě jsem neviděl mrazit kliku.To je jednodužší tu kliku rozbít majzlíkem a sundat.Mrazit trubku u topení to ano ale kliku? .Kdybys aspoň napsal co a jak mrazita čím.Stejně ji chce dát novou - tak zničit hrubou silou silou.A teplem to jde taky - naruší ji celou a hasákem ulomý a jede dál.
Děkuji za tipy, já bych to nejradši zahodil celý a koupil za 3000 kč nový. Háček v tom je že, jsou to dvoukřídlé dveře v interiéru, majitel si nechal udělat na míru včetně zárubně a nechce teď udělat úpravu. Já už jsem měnil 2 dveře na WC a koupelnu z obi za litr a pak doma to nesedělo a světe div se on zvednul podlahu na chodbě takže na pilu a ořezat cca 2cm... zkusím do toho jemně poťukávat, když to nepůjde tak hold vezmu pilu. Díky, pěkný večer
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.