Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výběr lepidla na dlažbu - schody venku a uvnitř

Od: tm odpovědí: 4 změna:

Budu kupovat dlažbu pro venkovní a vnitřní schodiště. V obou případech se jedná o keramickou dlažbu, podklad pevný - beton. Jaké vybrat lepidlo pro venkovní a vnitřní použití z těchto odkazů:

C1T

senesi.cz/...

senesi.cz/...

C2T

senesi.cz/...

Děkuji moc za radu.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

pepa224
hodnocení

0x
Dobrý den. Z osobní zkušenosti doporučuji C2T, venkovní i vnitřní použití. Venku mrzne,prší a dlažba musí držet. Nanášet 10ku zubem-hladitkem... a samozřejmě beton dobře pozametat, a napenetrovat.,popř hydroizolaci venku.

hodnocení

0x

Vsechny jsou i pro venkovni pouziti, rozdil v cene +- 50kc, ale vetsi jistota bude s lepidlem C2T. Pro venek C2T, pro vnitrni schodiste C1T.

tm
hodnocení

Tak jsem to taky myslel. Zarazilo mě ale u toho C2 dodatek TE - tzn. (jak jsem našel) lepidlo s pomalým tuhnutím. Pomalé tuhnutí nepotřebuji, jelikož budu lepit při teplotě ca. 10 st. Všude se uvádí, že C2 má lepší vlastnosti . co to ale je, jsem nikde nenašel - proto se ptám))

hodnocení

0x

C2 znamená dvojnásobná přídržnost k podkladu a používá se u keramické slinuté dlažby. Na venkovní použití doporučuji C2, na vnitřek u glazované keramiky C1, u slinuté opět C2.

T znamená tixotropní - lepidlo méně stéká

E znamená extendid - otevřená doba je delší (doba od roztažení lepidla po podkládku dlažby)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]