Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podlahový žlab sprchový kout

Od: pavlinaf odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,

jsem v bytě v nájmu a z podlahového žlábu ve sprchovém koutě se line zápach. Chtěla bych vyndat tu mřížku a vyčit odpad. Viz foto (ilustační) ovšem okolo toho je to zasilikované a nemůžu mřížku vyndat. Poradíte mi prosím jak na to? Krtek ani různé čištiče odpadu nepomohly. Pod tou mřížkou je nějaká plastová uchytka na vlasy. všem k ní se nemůžu dostat přes tuto zasilikonovaný žláb. Zkoušela jsem to silou, ale bojím se že to urvu a nebo něco pokazím.

Děkuji za všechny rady

Podlahový žlab sprchový kout

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

U vsech sprchovych zlabu jde mrizka vyndat jen vytazenim nahoru. Staci k tomu bud origo hacek nebo pomoci sroubovaku, noze apod. Okraj bude zasilikonovany mezi dlazbou a zlabem. Spara vedle, u mrizky, by mela byt nezasilikonovana.

pavlinaf
hodnocení

Takže to prostě silou vytáhnout nemělo by se nic stát? Je to zasilikonované kolem kachličky a silikon zasahuje do mřížky takže brání vytažení. Může to být tak?

Nemelo by se nic stat. Pripadne by pomohlo foto mrizky.

pavlinaf
hodnocení

vyfotím jak budu doma, děkuji

pavlinaf
hodnocení

zde foto, vytáhnout silou nejde přes ty ,,šedé,, silikony?

Podlahový žlab sprchový kout #2

hodnocení

0x

Pod mřížkou by měl být sifon a čistící otvor sifonu a právě čistící otvor by mohl být otevřený.

Proto ten zápach. Používaná sprcha(zavodněný sifon) by neměla pouštět zápach z kanalizace.

hodnocení

0x

Vytáhnout pouze ten "plech".Zkusit tenkym nožem vyčistit spáru popř. něco stříknout ( WD...) Už to někdo páčil

Podlahový žlab sprchový kout #3
pavlinaq
Dekuji za vasi pomoc, uz jsem to nozem taky pacila. Dokonce vkladala provazek a provlikla to a tahala silou. Nehlo se to a popravde jsem se bala ze neco s tim urvu a ze to tam nedam zpatky. Takže se nemusim bat? Zitra to znovu zkusim

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]