Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Novy boiler je hlučný

Od: promil odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, věděl by jste někdo, jak je možné, že čerstvě naistalovaný boiler (cca 3 týdny) začal hlasitě hučet/syčet/pískat? O zanesení spirály vím, ale takto brzy mi to nejde do hlavy, i když ano, vodu máme tvrdou. Zpočátku nebyl při ohřevu slyšet vůbec, ale poslední týden je situace taková, že nás to div nevzbudí. Jedná se o Ariston Evo INOX. Děkuji za každou radu. Michal

doplněno 20.10.21 15:19:

...jen ještě doplním, že opravdu "hučí" jen když topí. Jinak je neslyšný. Ten zvukový doprovod následuje ihned po spuštění termostatu a po jeho vypnutí prakticky okamžitě zaniká. Při plně otevřeném kohoutu vřelé vody zvuk nijak neutichá. Někde jsem našel, že jeho hlučnost v provozu mám být 15dB...nedokažu posoudit, jak silný je hluk. Možná je to standartní projev. Proč je ale teď hlučný a po zapojení nebyl.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Setkal jsem se s hlukem, který bych popsal jako "tvorba bublinek na topném tělese" , ale s pískáním nikoliv. Jediné co mne napadá je netěsnost na pojistném nebo zpětném ventilu. Zkusil bych nechat kapat na noc teplou vodu- toto by mělo eliminovat vzrůst objemu vody v bojleru. Pokud pískání zmizí, tak to dělá nárůst objemu/tlaku vody v bojleru a jediné co s tím souvisí je zpětný vetil a pojistný ventil. Samozřejmě tvrdá voda by tomuto napomohla.

Proč nechávat celou nic kapat teplou vodu?
Odpustím tlak, kdyby náhodou zrovna topil a podívám se na pojišťovací ventil. Normálně nesmí kapat. Jen při ohřevu.

Pokud se nastaví kapání tak aby za noc vykapalo 5 - 10 litrů, tak to člověka nezruinuje / za tu jednu noc by to bylo cca 0,1 - 0,2Kč/ a nemusím hlídat kdy bojler zapne, vstát a odpustit vodu.

asd1
hodnocení

0x

Nejspíš vře voda na topném tělese, obalený kamenem proto ne hned... S tim těžko něco vymyslíte leda přebastlit na jiné těleso..

Mmch. nerez boiler jsou obvykle vyhozený prachy, výhodnější je měnit po 15 letech klasiku..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]