Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Instalatérské péro

Od: makk odpovědí: 4 změna:

Koukám na e-shopy na instalatérská péra (na čištění odpadů) a zjišťuji, že jsou různé délky, různé průměry a různé koncovky. Roli asi hraje i materiál, ale o tom obvykle nic nepíší.

Délka - samozřejmě asi delší nevadí.

Průměr - často souvisí s délkou, logicky čím delší, tím větší průměr, větší průměr asi líp čistí, ale zase se hůř dostává do ohybů.

Koncovka - Obvykle nějaký háček nebo spirála větší než je průměr péra, logicky je asi účelem aby se na to namotal papír, hadr..., kterým je odpad ucpaný, udivuje mě, že nejdražší "profi"péro ( kutil.cz/... nemá koncovku v podstatě žádnou.

Odpověděl jsem si sám, nebo mě opravíte? jaká koncovka je nejlepší, nebo jaká na co je? Jaké péro (průměr délka koncovka) doporučíte na domácí použití? V mém případě myslím délka 5m bohatě stačí a třeba nedávno jsem řešil odpad WC ucpaný nejspíš papíry (asi nevhodné ke splachování, nebo jich bylo moc).

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

9x

Čím delší péro, tím se s ním hůř manipuluje, někdy jsou na to potřeba i 2 lidi (jeden točí, druhý posouvá a usměrňuje péro před trubkou). Čím slabší péro, tí víc hrozí, že se v trubce "zauzluje". Na té koncovce až tak nezáleží, ale třeba vlasy vytáhnete spirálou na konci spolehlivěji. Prostě na každou situaci a na každé potrubí je vhodné něco jiného.

kami123
hodnocení

5x

Zbytečná délka navíc vadí, pokud člověk potřebuje perem točit.

Průměr souhlas, ale opět pokud jde o točení, tak je silný lepší. Navíc dokáže lépe prošťouchnout. Když pominu sifony, tak by ohyby mneměly být překážkou.

Koncovka, někdy je lepší tahle , někdy tamta. Na spláchnutý hadr je samozřejmě třeba háček.

Profi je většinou jen pojmenování.

makk
hodnocení

Takže zatím volím 5m a průměr spíš větší (leckde mají stejné délky v různých půměrech), no a koncovku zatím nevím.

hodnocení

0x

Léta jsem si vystačil s 3m pérem. Nedávno jsem koupil 10m. Na koncovce nezáleží, tím točením se to mele v potrubí i bez koncovky velice dobře. Občas se obě někde zadrhnou, ale s trpělivostí se posouvá dále. Někdy ale péro vůbec nepomůže a to v případě, že příčina špatného odtékání je úplně jiná. Např. malé množství přisávaného vzduchu v neodvětrávaných větvích vnitřní kanalizace

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]