Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Samovolné zvyšování tlaku v kotli Dakon 28

Od: jan* odpovědí: 3 změna:

V kotli se samovolně zvyšuje tlak vody v části topení. Cca za 4 dny vzroste z 1 atm na 3 atm, a to nezapínám topení, ale jen ohřev vody. Co je špatné? Když zapnu topení je to stejné taky vzroste tlak úplně stejně, to jestli topím nebo ne nemá vliv.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

8x

U tchána jsem to řešil loni na Dakonu 24. Šlo o propouštějící dopouštěcí ventil - neboli jinak řečeno - do kotle se stále pomaličku dopouštěla voda. Vyměnil jsem těsnění u toho ventilu a je klid

hodnocení

2x
Netěsnost zásobníku teplé vody, voda z vodovodu se dostává do topné vody a zvyšuje tlak na tlak vodovodního řadu. Jedna z možností...dejte typ kotle...
doplněno 19.10.21 19:27: Už to vidím...v nadpisu...
doplněno 19.10.21 19:32: google.com/... Zásobníkem prochází "had"topné vody, může mít problém, netěsnost. Jak je kotel starý?
jan*

stáří 18 let - za celou dobu akorát dvě drobné poruchy - výměna přetlakového ventilu na expanzce a nefunkční teploměr vody. Jinak absolutně bez problémů. Asi už má své za sebou. Abych nemusel dávat hadicu do komína (komín cca víc jak 15 metrů) na kondenzační kotel co koupit? Co třeba toto Immergas zeus 24kw ( dum.bazos.cz/... ), nebo se pustit do opravy? Mám starch že když se do toho šáhne tak se to bude s***t jedno za druhým. Vzhledem k předpokládané komplexní rekonstrukci bytu do cca 5 let se mě nechce moc investovat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]