Nejste přihlášen/a.
Uviděl jsem v bazaru vánoční stromek z borových šišek. Musím říct, že mě to poměrně nadchlo - nebo spíš, chtěl bych to vyzkoušet. Myslel jsem původně, že šišky budu svazovat slabým zeleným zahradním drátkem, ale pak jsem viděl video, kde měli kužel z čehosi a na to normálně lepili šišky tavnou pistolí. Asi by bylo dobré lepit šišky napůl uzavřené a až by se vyschnutím otevřely, vyplnily by všechny mezery. Kde ale sehnat materiál na ten kužel - netuším, co to mohlo být, ale polystyren to nebyl. Chtělo by to něco, co se lehce opracuje. Ještě mě napadlo, že by se dal použít obrácený květináč... nenapadá vás něco?)) Čím pak šišky třeba obarvit na bílo? Úplná pecka by byl třeba 1 m dlouhý světelný řetěz, který bych zabudoval mezi svíčky - kde ho ale sehnat, aby byl do zásuvky (všude jen vše na baterie)?
Šišky se také bělí ve vodě se Savem, po uschnutí se mohou nabarvit tř. akrylovými barvami. Ale bělit se nemusí. Například na Pinterestu najdeme velké množství inspirací, co všechno můžete ze šišek vyrábět.
Prodávají se světelné řetězy - světla ve tvaru šišek. To by bylo úplně geniální, kdyby se mezi přírodní šišky daly svítící šišky. Jenže řetěz má asi 10 m - takže buď udělat obří šiškovou pyramidu nebo se pokusit řetěz nějak naporcovat... u těchto světýlek si do toho ale netroufnu, protože pro mě bylo vždy záhadou, jak jsou ty slabé drátky kombinačně propojené. Jinak klasický světelný řetěz jsem našel zatím nejkratší, aby byl napájen ze sítě, o délce ca. 2,5 m. Vše kratší je na baterky. Děkuji všem za rady.
Nemám nic proti baterkám, ale když si vezmu cenu baterek, tak elektřina musí být pořád levnější. Našel jsem nějaké žárovky do sítě asi 2 m - tak udělám větší stromek))
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.