Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stromek ze šišek

Od: tm odpovědí: 7 změna:

Uviděl jsem v bazaru vánoční stromek z borových šišek. Musím říct, že mě to poměrně nadchlo - nebo spíš, chtěl bych to vyzkoušet. Myslel jsem původně, že šišky budu svazovat slabým zeleným zahradním drátkem, ale pak jsem viděl video, kde měli kužel z čehosi a na to normálně lepili šišky tavnou pistolí. Asi by bylo dobré lepit šišky napůl uzavřené a až by se vyschnutím otevřely, vyplnily by všechny mezery. Kde ale sehnat materiál na ten kužel - netuším, co to mohlo být, ale polystyren to nebyl. Chtělo by to něco, co se lehce opracuje. Ještě mě napadlo, že by se dal použít obrácený květináč... nenapadá vás něco?)) Čím pak šišky třeba obarvit na bílo? Úplná pecka by byl třeba 1 m dlouhý světelný řetěz, který bych zabudoval mezi svíčky - kde ho ale sehnat, aby byl do zásuvky (všude jen vše na baterie)?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Šišky se také bělí ve vodě se Savem, po uschnutí se mohou nabarvit tř. akrylovými barvami. Ale bělit se nemusí. Například na Pinterestu najdeme velké množství inspirací, co všechno můžete ze šišek vyrábět.

hodnocení

1x
Já lepím na poly normálně. Pokud však z nějakého důvodu nechcete lepit na poly kužel, můžete ho vyrobit jednoduše smotáním tvrdšího papíru, zajistit sešívačkou nebo zalepit. Funguje to stejně. A šišky udrží s přehledem,pokud nechcete tedy například metrový.Ten už je pak lepší zevnitř vycpat, aby byl pevnější. Kužele natíram barvou- buď hnědou nebo bílou... Mám doma v zásobě Balakryl,takže jedu v něm. Jinak jsem i sprejovala. Šišky bělím máčením v Savu. Barvit šišky- buď sprejem, nebo namáčet celé či lehce v barvě (já Balakryl), popořadě lehce tupfovat houbičkou či štětcem, nebo vykreslovat pouze šiškové okraje. Pokud nechci šišky celobarevné, barvím je ještě zavřené- vypadají pak přirozeněji. Pokud chcete mít stromek pouze v interiéru,tak stačí na nabarvení i barva na zeď. V klasickém Elektru seženete svítítka do elektrického proudu různých délek- tedy aspoň u nás na severu.

id
hodnocení

0x

Natírám konečky šišek tekutým bílým lepidlem na papír. Kužel lze zakoupit tam, ke prodávají korpusy z polystirenu na věnečky - papírnictví, vietnamci.

tm
hodnocení

Prodávají se světelné řetězy - světla ve tvaru šišek. To by bylo úplně geniální, kdyby se mezi přírodní šišky daly svítící šišky. Jenže řetěz má asi 10 m - takže buď udělat obří šiškovou pyramidu nebo se pokusit řetěz nějak naporcovat... u těchto světýlek si do toho ale netroufnu, protože pro mě bylo vždy záhadou, jak jsou ty slabé drátky kombinačně propojené. Jinak klasický světelný řetěz jsem našel zatím nejkratší, aby byl napájen ze sítě, o délce ca. 2,5 m. Vše kratší je na baterky. Děkuji všem za rady.

My tato světýlka máme doma jeste že starších dob,to je pravda. Jen jedna technická- jistě máte své důvody,proč se vyhýbáte řetězům na baterky, ale já je mám doma a svitim s nimi celoročně,baterky vydrží strašně moc. Jinak u nás v elektru mají 0.9 řetěz do elektriky, ale jen stromečky a hvězdičky. Na netu jsem koukala jen tak od oka rychle- a vylezli mi také stromečky a hvězdičky. Je to podivné, dříve toho bylo mraky, metrové řetězy s deseti až patnácti světýlky a pěkně do zásuvky...
tm
hodnocení

Nemám nic proti baterkám, ale když si vezmu cenu baterek, tak elektřina musí být pořád levnější. Našel jsem nějaké žárovky do sítě asi 2 m - tak udělám větší stromek))

Koupím obyčejné baterie v Pepcu ( mají tam.velke balení za pár šupů, kvalita nic moc ale do ledek úplně bohatě stačí)nebo Varty ( už to také není co to bývalo,ta kvalita). Svítím s nimi od podzimu každý večer a baterie měním jednou za měsíc ,za měsíc a půl. Jo a když jsem dělala něco narychlo a neměla jsem krátké žárovičky, tak jsem prostě omotala část, kterou jsem potřebovala zbytek jsem smotala úhledně a zastrčila za dekoraci.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]