Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vytahnout ocelové zárubně z SDK zdi?

Od: rotorod® odpovědí: 31 změna:

zdravím

v jednom domě jsou kovové zárubně v SDK příčce. Majitel uvažuje je dát pryč a pořídit si obložky. Je složité futra z SDK stěny dát pryč? tam jsou asi nějaké packy, do kterých je přichyceno CD/UW,... že? Kdybychom řezali nožem kolem futer dokola, nějak by šlo odřezat ty packy? Dělal to někdy někdo? video jsem nenašel žádné

děkuji za rady a pomoc

31 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

V case, ked je SDK len z jednej strany alebo vobec, sa do priestoru, ktory je teraz medzi sadrokartonmi strci aku skrutkovac a do zarubne sa cez profil zatoci samorezna skrutka. Zaruben ma kvoli tomu navarene kusky plechu zvnutra. Rezat flexou to musite zvislo v rovine so sadrokartonom, tak, aby ste videli koniec sadrokartonu. Potom uvidite aj kde su tie skrutky a rezete zvysok postupne na mensie diely. Ziadne nasilie a pacenie, skrivite profil a polamate sadrokarton.

hodnocení

3x

Ne, to neuděláte. Musí vzít flexu a futra rozřezat ne menšé kousky. Páč futra jsou připevněny zevnitř příčky k profilům CW, vyjímečně k UA profilu.

hodnocení

Jestli jsou v zarubnich nějaké packy ktere jsou spojene s UW profily, nestačilo by z vnitřni časti zarubně vyřezat/vykružit otvory, odvrtat šrouby co drží zarubeň a profil, a pak cele zarubně vytáhnout?

Teorie, ale praxe jinde. Musíte udělat takový otvor, abyste mohl vložit vrtačku do stěny, a vrtat kolmo k futrům. Tři vlevo, tři vpravo a dva nahoře.

Osobně bych rozřezal flexou futra po 50 cm, abyste viděl, kde je kotvící držák. Pak rozřezat i ten držák.

hodnocení

Takže moje teorie je špatna? Šlo by vaši teorii znazornit proosim na nějakem obrazku nebo ukazce?
hodnocení

Šede jsou futra + packy, modre jsou CW profily a cervena barva je kde by sem rozřezal profil abych se dostal ke šroubkum, odvrtal a pak by futra už neměly být spojeny se stěnou, chápu to spravně? Foto je otočene o 90 vpravo
Jak vytahnout ocelové zárubně z SDK zdi?

Obrázek jsem otočil.

Na obrázku to máte dobře, uříznete futra u držáku, takže zůstane jen 8ks držáků a zbytek futer je pryč. Pak uříznete držáky z boku, abyste se dostal ke šroubkům, které opět odříznete a hotovo.

Obavam sa, samorezky do kovu su tak tvrde, ze odvrtat ich nepojde. Skor vyrezat flexou.

peter, máte pravdu.

hodnocení

Jsou nějake míry těch držáku v jake jsou vzdalenosti od země? Abych věděl kde řezat

Jsou, ale nevím to přesně, musel bych je zítra vyfotit. Ani nevím, jaké máte, od kterého výrobce. Když odříznete futro 30-80cm nad zemí, určitě pak uvidíte držáky.

hodnocení

určitě budu rád, pokud by jste mi vyfotil a připadně i poměřil ty držáky

Co vím tak v tom domě byly červené, než je majitel přemaloval

červené jsou všechny, při prodeji, ale již jsem si to napsal, jakmile se rozední, vyfotím je.

hodnocení

může to být nějak takto? že ty packy jso vždy něco lehce pod úrovní pantů?

Jak vytahnout ocelové zárubně z SDK zdi? #2

Jejda, já na Vás zapomněl, ale dneska jsem fotil futra na reklamaci, tak alespoň takto. Snad zítra.

Jak vytahnout ocelové zárubně z SDK zdi? #3
Jak vytahnout ocelové zárubně z SDK zdi? #4
hodnocení

tak mě ještě napadlo, kdybych znal a věděl kde ty packy jsou, a vyřezal ve futrech flexou díru kolem packy jako na obrázku, 8x, tak futra by pak měly být volné, že?

Jak vytahnout ocelové zárubně z SDK zdi? #5

Jasně, máte pravdu. Dal jsem si lístek na klávesnici a dneska to musí dopadnout.

Na Vašem obrázku pod písmenem K máte naznačeny kotvy. To určitě trefíte.

hodnocení

Na mem obrazku jsou kotvy/packy lehce pod pantem. Na Vaší fotce jsou nad pantem?

Jasně, že záleží na výrobci, proto navrhuji rozřezat po kouskách.

Jak vytahnout ocelové zárubně z SDK zdi? #6
Jak vytahnout ocelové zárubně z SDK zdi? #7
Jak vytahnout ocelové zárubně z SDK zdi? #8

Stačí takto?

Jak vytahnout ocelové zárubně z SDK zdi? #9
hodnocení

Ano děkuji Vam Milane, zkusim najit packy a veřezat ve futrech diru kolem packy tak, abych futra jen vytahl

uplně jiný dotaz, Vy máte dům, dřevostavbu na zemních vrutech?

22.10.21 15:47
hodnocení

ne, proč?

Páč si Vás pletu s jiným poradcem, co má kopátko samodomo.

*smich* už zase, pane Milane... Requied?

Berger, jste úžasný, že si to pamatujete. Jen vím, že nick začíná stejným písmenem. Moje paměť slábne velice rychle.

Děkuji

berger1

No, mám důvod si pamatovat. Kdysi mi tady hoooodně dobře poradil ohledně kufrů na vercajk, mám je v rukou denně...:)

jabraka*
hodnocení

0x

V paneláku mám kovová futra připevněná mezi dřevotřískou,což se příliš neliší od sádrokartonu.Já sice říkám,že příčky jsou podstatně mkvalitnější,ale jsou hlupáci,kteří si je nechávají měnit za sádroš.

Vyjmout ocelové je jednoduché.když se vyřízne flexou prahová spojka,spodky profilů se smačknou k sobě a futro vypadne.Mnohem jednodušší je obložku namontovat ořes ně.

JABRAKA

připevněná mezi dřevotřískou,což se příliš neliší od sádrokartonu
Právě že se liší upevněním až moc. Takto to určitě nejde.

hodnocení

Tak se nam to podařilo, tak jak jsem předpokládal, vyměřil packy, vyřízl kolem packy a vytáhl futra, díky za pomoc
Jak vytahnout ocelové zárubně z SDK zdi? #10
Jak vytahnout ocelové zárubně z SDK zdi? #11
Jak vytahnout ocelové zárubně z SDK zdi? #12

Když je někdo šikovný, poradí si vždy.

1* a *palec*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]