Nejste přihlášen/a.
zdravím
v jednom domě jsou kovové zárubně v SDK příčce. Majitel uvažuje je dát pryč a pořídit si obložky. Je složité futra z SDK stěny dát pryč? tam jsou asi nějaké packy, do kterých je přichyceno CD/UW,... že? Kdybychom řezali nožem kolem futer dokola, nějak by šlo odřezat ty packy? Dělal to někdy někdo? video jsem nenašel žádné
děkuji za rady a pomoc
V case, ked je SDK len z jednej strany alebo vobec, sa do priestoru, ktory je teraz medzi sadrokartonmi strci aku skrutkovac a do zarubne sa cez profil zatoci samorezna skrutka. Zaruben ma kvoli tomu navarene kusky plechu zvnutra. Rezat flexou to musite zvislo v rovine so sadrokartonom, tak, aby ste videli koniec sadrokartonu. Potom uvidite aj kde su tie skrutky a rezete zvysok postupne na mensie diely. Ziadne nasilie a pacenie, skrivite profil a polamate sadrokarton.
Teorie, ale praxe jinde. Musíte udělat takový otvor, abyste mohl vložit vrtačku do stěny, a vrtat kolmo k futrům. Tři vlevo, tři vpravo a dva nahoře.
Osobně bych rozřezal flexou futra po 50 cm, abyste viděl, kde je kotvící držák. Pak rozřezat i ten držák.
Obrázek jsem otočil.
Na obrázku to máte dobře, uříznete futra u držáku, takže zůstane jen 8ks držáků a zbytek futer je pryč. Pak uříznete držáky z boku, abyste se dostal ke šroubkům, které opět odříznete a hotovo.
Jsou, ale nevím to přesně, musel bych je zítra vyfotit. Ani nevím, jaké máte, od kterého výrobce. Když odříznete futro 30-80cm nad zemí, určitě pak uvidíte držáky.
určitě budu rád, pokud by jste mi vyfotil a připadně i poměřil ty držáky
Co vím tak v tom domě byly červené, než je majitel přemaloval
tak mě ještě napadlo, kdybych znal a věděl kde ty packy jsou, a vyřezal ve futrech flexou díru kolem packy jako na obrázku, 8x, tak futra by pak měly být volné, že?
Jasně, máte pravdu. Dal jsem si lístek na klávesnici a dneska to musí dopadnout.
Na Vašem obrázku pod písmenem K máte naznačeny kotvy. To určitě trefíte.
Berger, jste úžasný, že si to pamatujete. Jen vím, že nick začíná stejným písmenem. Moje paměť slábne velice rychle.
Děkuji
No, mám důvod si pamatovat. Kdysi mi tady hoooodně dobře poradil ohledně kufrů na vercajk, mám je v rukou denně...
V paneláku mám kovová futra připevněná mezi dřevotřískou,což se příliš neliší od sádrokartonu.Já sice říkám,že příčky jsou podstatně mkvalitnější,ale jsou hlupáci,kteří si je nechávají měnit za sádroš.
Vyjmout ocelové je jednoduché.když se vyřízne flexou prahová spojka,spodky profilů se smačknou k sobě a futro vypadne.Mnohem jednodušší je obložku namontovat ořes ně.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.