Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěl bych Vás požádat o radu. Měnili jsme kotel na tuhá paliva, plynový kotel a v prvním patře se dávaly nové radiátory. Pokud topí plynový kotel s čerpadlem tak mi topí všechny radiátory ale když topím kotlem na tuhá paliva tak mi netopí jeden žebříkový raidátor v koupelně. Tento radiátor je jako jediný na ,vlastní větvi topení" kdy z kotle vychází roura s teplou vodou a na ní je hned na začátku napojena větev, kde je pouze tento jeden radiátor a ten mi na samotíž netopí. Všechny ostatní radiátory funguji i s čerpadlem i na samotíž. Nemáte nějakou radu co s tím? Děkuji za odpověď.
Taky zalezi jaky radiatorovy ventil je na tom zebriku. Jestli obycejny termostaticky, tak na samotiz topit nebude. Bud pouzit obyc. ventily Myjava nebo termoventily na samotizku.
Děkuji za tak rychlé reakce. Termostatický ventli mám obyčejný tak nejdříve zkusím vyměnit za ten co mi radíte a když nebude jiná možnost tak asi to čerpadlo.
Na samotíž jsou dobrý Heimeier (modrý klobouk), ale pokud je rozvod zmrskaný tak samotíž nebude chodit ani tak...
Nejlíp vzít na místo topenáře který samotíž ovládá (moc jich neni, pár starých praktiků...) Nebo si nastudovat problematiku a sám přijít na to co je blbě.. Moderní topenář tam nacpe čerpadlo a že to bez elektriky netopí je mu jedno..
Samotíž je dobré zachovat, pokud budeš přidávat čerpadlo tak jde zapojit jako ejektor - pokud nejede tak samotíži nebrání a bude ti to fungovat jako teď, tj. nepotřebuješ dochlazovací smyčku, záložní zdroj (zálohu i čerpadla) atd.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.