Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zateplené vchodové dveře do RD

Od: didas* odpovědí: 5 změna:

Potřebuji vyměnit vchodové dveře do RD. Mám ovšem zabetonované kovové zárubně, které bych z důvodu poškození fasády nechtěl měnit. Potřebuji proto dveře, které budou pasovat do stávajících klasických kovových zárubní z roku 1970. Lze takové, ovšem zateplené s izolačním 2- sklem někde sehnat? Na zakázku by byly asi drahé. Myslel jsem, že snad v Polsku. Mám však obavy o rozměrovou shodu s naší normou. Má někdo zkušenost? Jaká je asi cena?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Nevidím důvod proč by to nešlo. 1970? to není tak dávno. Změřte šuplerou na futrech, zdali je kolík průměr 10mm. Pak není problém opravdu.

doplněno 11.03.10 08:57:

"zdali je kolík průměr 10mm"
musím to napsat lépe, vysadíte dveře a na futrech změříte průměr čepu na pantech. Pokud bude 10mm, nebude problém s novými dveřmi. Mám futra z roku 1970-72 a taky nasadím nové dveře na futra. Bohužel nejsou všechny stejně vysoko, takže jsem musel dvoje opatrně zkrátit a jedny mají u prahu 0,5 cm fuku.

Změřte od vrchu rozteče pantů?

arakain77*
hodnocení

2x

Pokud nechcete bourat futra,zkuste nová futra předsadit,a ty staré třeba obložit.Určitě to bude levnější a zajímavější,než rozbít fasádu.Pokud tam na ty nové ovšem máte místo.Nebo vsadit do starých futer nová,menší a zase nějakým způsobem olištovat,nebo obložit.Tím ale vznikne menší průchodná šířka i výška.Já jsem takové problémy už několikrát řešil a zákazníci byli po konečném výsledku plně spokojeni.

kjanik112*
hodnocení

2x

U těch futer je problém, že se špatně zatěsňují. Poradím Vám nejlevnější řešení. Pokud dosavadní dveře mají solidní, masivní rám a nejsou zkroucené do vrtule a pod., použijte ten rám a dejte do něj nový vnitřek s tím izolačním dvojsklem. Jediná možnost, jak potom tyto dveře do těch železných futer zatěsnit, je použít silikonové těsnění KAPRO-si, je to taková trvanlivá měkká hadička, vydrží řadu let. Pracují s ní firmy, které zatěsňují okna. Předělání dveří by zvládl i dobře vybavený kutil, netřeba uvažovat v desetitisících.

didas*
hodnocení

Takto jsem uvažoval do té doby, než mi firma která se tím zabývá sdělila předběžnou částku 15.000 Kč. Sám pro takovou práci nemám podmínky. I tak díky za radu.

kejki
hodnocení

0x

Haldu vchodových polských dveří najdete na aukro.cz, ale jsou i zárubněmi a většinou mají jiné závěsy. A ty levnější jsou plechové. Jenže některé mají nestandartní zámky - rozbije se a můžete je vyhodit.

Za 12-15tis koupíte dřevěné euro dveře v Hornbachu. Do klasických zárubní nepůjdou, protože mají o falc víc a západka je ve druhém falcu, který je už mimo železné futro, plus mají vícebodové zamykání. Závěsy stejně tak. Teď jsem to oměřoval na mých.

Do ocelových zárubní jdou vltavin-obchodni.cz/... Ale žádná extra izolace tam nebude.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]