Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výběr ALU žebříku

Od: trtr odpovědí: 11 změna:

Dobrý den, rád bych vybral a zakoupil ALU žebřík pro příležitostné práce kolem domu. Nejraději bych zvolil typ třídílný žebřík s možností použití na schody a sestavením 1/2/3 dílný + dvoják či dvoják s prodloužením. Nemáte někdo zkušenost s konkrétním výrobcem a typem žebříku? Chtěl bych, aby to vydrželo a hlavně bylo bezpečné. Díval jsem se především u výrobců Elkop, Alve a Krause. Nemáte někdo podobný doma? Díky.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Alve. Ten mám celoživotně odzkoušený , jak v civilu, tak v zaměstnání. Používám provedení 3x7,3x9, 3x11...

alve.cz/...

Alve je česká firma. Ale pokud by to bylo příležitostné použití, tak se dá koupit i levněji než Alve...

Třeba Drabest:

tvoje-zahrada.cz/...

trtr
hodnocení

Zdravím, díky. Ten Alve se mi celkem zamlouvá, šel bych asi do 3x7 či 3x8. Jakou používáte řadu, Eurostyl či Forte?

Pozor, neplést s Alpe, což je shit prodávaný v hobbymarketech, ten mám já, ale taky zatím slouží :-D

Eurostyl...

gazda*
Nemá někdo zkušenost s Alve Eurostyle 78xx? Je to úprava na schody.

hodnocení

0x

XTline Žebřík 3x7 trojdílný hliníkový (jsou i jiné velikosti) domacitechnika.cz/...

Používáme na schodech i na zahradě v prudkém kopci. Nahoře se posune, takže jedna strana je kratší. Případně 3 díly se spojí na běžný žebř.

Zde je zákres po odkliknutí na fotce zelezarstvinakopecku.cz/...

krtek6
hodnocení

0x

Já nedávno kupoval žebřík skládací z Obi...za 1600,- moc jsem tomu nefandil, ale zatím drží...na to moje šolichání je akorát...jde z toho klasický I, A a ještě to jde na pracovní plošinu...čili U

olaf
hodnocení

0x
Zdravím, taky řeším nějakou tu 3 dílnou ALU kombinaci (žebřík) s možností použití já schodech (malování podesty cca 4 mm).Váhám zda jít do ALVE eurostyl(tl.profilu cca 1.2 mm) nebo Proteco (tl.profilu cca 2 mm). Doporučíte některý, nebo jiný z osobní zkušenosti?

Jak jsem před 2 roky zde výše uvedl XTline žebřík 3x7/....

emyl

Co vim tak cerveny - nejlevnejsi, zeleny - stredni a zluty - profi kvalita. U Alve.

Mam cerveny a zeleny. Ty gumovy koncovky.

a vsechny maj nosnost min. 150 kg. Kupovano pred lety, to bylo za hubicku.

U typ nemam neznam. A mam i upravu na strechu, takove haky a jeste nejake dalsi prislusenstvi

krtek6
hodnocení

0x

já si koupil na práci ten obyčejný co je v OBI, tehda stál 1600,- dneska je možná už dražší... dělá se z toho I,A,L,U a na to co s tím provádím to stačí...jediný co mě na tom vadí, ale to je bohužel konstrukční záležitost, že když z toho mám U a stojím jakože na plošině, tak kopu nohou do toho kloubu, který je v prostřed...musím být obezřetný, abych v zápalu práce a čumění do stropu si nezkopl nohu nebo nesletěl. A taky to chce často promazávat ty klouby, když člověk dělá v prašném prostředí

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]