Zdravim, jsem v pronajatem byte, kde je topeni WAW od Mory. Pristroj se mi podarilo zapnout, zacalato to topit i celkem dost, ale hrozne to zacalo pachnout, opravdu hodne a musel jsem to vypnout. Vubec s tim nemam zadne zkusenosti. Je ten zapach v poradku, kdyz to treba pul roku nemuselo byt zapnute? Popripade mam to nejak resit s vlastnikem bytu? Dekuji za pomoc.
Dobrý den. To se běžně děje před každou zimou při prvním zapnutí. Vypaluje se prach usazený uvnitř. Většina lidí to neřeší, je však možné si vyhradit den na rozebrání topidla a prach před zapnutím vytřít
Takový, jako "kyselý" zápach? To znám, po půl hodině +- to skončí... Podruhé už je to slabší nebo skoro vůbec... doplněno 15.10.21 14:16: Taky jsem se poprvé před pár lety trochu lekl...a fungují bez poruchy i dnes...
Dekuji vsem za pomoc. Mohl bych se jeste zeptat, na jakem idealnim stupni bych to mel pres den, kdyz jsem doma, to nechal bezet? Aby v byte nebyla zima ani horko? Nekde jsem cetl, ze nechat horet malym plaminkem cely den. Diky
Vyzkoušejte, nastavte termostat tak, aby v bytě bylo akorát, ani zima, ani teplo. Když to nastavíte na malý plamen, termostat bude udržovat nízkou teplotu, pokud to dáte naplno, budete mít zase moc teplo. Termostat bude udržovat teplotu, jakou nastavíte na termostatu; bude zapínat a vypínat plamen podle nastavené teploty... musíte odzkoušet ... nastavení podle čísla...a tím teploty...regulace teploty termostat 10-32 °C
Ujistěte se, zda jste nečetl nějakou brakovou literaturu. Raději si obstarejte návod k obsluze. Nechat hořet malým plamínkem není vždy možné. Jen u některých typů, např. Gamat 4000, je možnost regulace max-sporo. Ta se používá ve velkých mrazech. Běžně se používá max-vypnuto. Čísla na knoflíku termostatu jsou jen orientační. Musíte si to vyzkoušet.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.