Nejste přihlášen/a.
Dle pokynů, které kolují jsem šel na poštu, aby mi vyjmuli platbu záloh za el. pro Bohemia Energy z výpisu SIPO. Na poště mi řekli, že oni to zrušit nemohou (max vyjmout platbu na 1 měsíc), že to musí zrušit přímo BE... navíc, že to platím z účtu, tak musím do banky. Díval jsem se do internetového bankovnictví, a tam lze změnit max limit. To jsou fakt rady - běžte ihned na poštu, ale platby musí zřejmě zrušit BE... co když to neudělá, to jí půjdou stále zálohy?
Já jsem SIPO zrušila z domova. Měla jsem na něm rozhlas, televizi a manželovu pojistku. Chvíli trvalo, než rozhlas a tv pochopily, že nechci platit přes Sipo, ale trvalým příkazem z banky. Poslali mi online formuláře, ty jsem vyplnila, založila trvalé příkazy a zrušila Sipo v internetovém bankovnictví. Nepotřebuju dostávat do schránky canc zbytečného papíru.
Tak hlavne, že včera jely všude v médiích - mazejte na poštu, tam to zruší... to je teda dobrá věc to SIPO. Ještě možná snížit limit v bance tak, aby jim to tu platbu neposlalo... jenže to asi neodejde nic, když tam nebude plná částka (mám na SIPU 2 položky - nájem a druhá položka BE).
Zrušit SIPO samozřejmě jde. Vy jste majitel. A potom založit jiné a dát tam jen ten nájem. Nebo druhá varianta. Neposílat na SIPO nic a nájem zaplatit zvlášť.
Dnešní zprávy na Primě, dojít na poštu, za 5 Kč udělají změnu Sipa a vyhodí platbu pro BE.
Tak mluvila vedoucí na poště.
Není ten postup nějaký podivný? Když pošta zruší staré SIPO a založí nové, bude mít to nové buď stejné číslo (to asi ani nejde) a proto se pro příště nezmění nic, nebo to nové bude mít jiné číslo, ale to zas neznají ti ostatní inkasníci, takže své požadavky na něj nebudou umět poslat a každého by bylo nutno informovat o změně čísla SIPO.
Nebo je to celé nějak jinak?
Dnes mi na poště zrušili celé SIPO – zdarma, operace trvala 25 min., dala mi tel. na Čro a Čt, kde jsem doma po domluvě převedl poplatky na i-bance radio a tv na trvalý příkaz. Jen tedy doufám, že BE čestně vrátí již odeslanou zálohu na říjen.
Tak opět,
Zrušení služby SIPO je možné učinit podáním žádosti o ukončení Smlouvy dohodou, podáním výpovědi nebo odstoupení od Smlouvy na kterékoliv Provozovně nebo zasláním písemné žádosti prostřednictvím datové schránky ČP na ID datové schránky kr7cdry nebo e-mailem s elektronickým podpisem (kvalifikovaný certifikát) na e-mailovou adresu sipo-reklamace.vakvi@cpost.cz
: poradte.cz/...
Díval jsem se do internetového bankovnictví, a tam lze změnit max limit.
V internetovém bankovnictví v části Inkasa a SIPO by mělo jít zrušit jednotlivě každý Souhlas s inkasem (SIPO), tedy i pro BE. Jestli vaše banka umožňuje jen změnit limit, tak tam nastavte nulu. Je ale možné, že to systém IB dovolí jen od určitého data (cca 1 měsíc), vzhledem k inkasním lhůtám SIPO. Rušit kvůli tomu celé SIPO je zbytečné. Někdo výše psal, že mu vadí měsíční výpisy SIPO do schránky. Když požádáte na poště, rádi vám to změní na zasílání výpisů pouze elektronicky do e-mailu.
" Končící energetická skupina Bohemia Energy dostojí všem svým závazkům vůči zákazníkům, zaměstnancům, bankám i dodavatelům. Společnost to v pátek uvedla v tiskovém prohlášení. Zároveň odmítla tvrzení, že zkrachovala. A upozornila, že k utlumení činnosti a ukončení dodávek elektřiny a plynu přistoupila právě z důvodu, aby taková situace nenastala".
Jestli se tak opravdu stane a dostojí všem svým závazkům, to je ve hvězdách.
Děkuji všem za rady - takže když to shrnu: v listopadu zrušit platbu jednorázově na poště za 5 kč a pokud bude platba na sipu i v prosinci, tak hned mazat na poštu a zrušit celé sipo... otázka je, za jak dlouho pošta zvládne zrušit celé sipo (platba sipo mi odchází již 10. den v měsíci).
Do kdy musím platit zálohy za dodávky elektřiny/ plynu?
S ohledem na to, že dodavatelské společnosti skupiny Bohemia Energy budou svým zákazníkům dodávat elektřinu do 14. 10. 2021, zemní plyn do 17. 10. 2021, je nutné, aby zákazníci uhradili zálohové platby i za říjen. Tyto budou řádně vyúčtovány v konečné faktuře poté, co obdržíme fakturační data od příslušných provozovatelů distribučních soustav.
Jak to tedy je? Platit nebo neplatit?
Platit, nebo ne je asi jedno; kdo zaplatil, dostane ve vyúčtování přeplatek, kdo ne, doplatí nedoplatek k tomu datu 14.10.
Já vycházím z toho co má BE na svých stránkách a to..:
"Do kdy musím platit zálohy za dodávky elektřiny/ plynu?
S ohledem na to, že dodavatelské společnosti skupiny Bohemia Energy budou svým zákazníkům dodávat elektřinu do 14.10. 2021, zemní plyn do 17. 10. 2021, je nutné, aby zákazníci uhradili zálohové platby i za říjen. Tyto budou řádně vyúčtovány v konečné faktuře poté, co obdržíme fakturační data od příslušných provozovatelů distribučních soustav."
Takže tenhle měsíc jsem ještě uhradil a pak postupuju dál, co tam mají..:
"Platil jsem Vám platby SIPO, budu si muset rušit SIPO platby sám?
SIPO není potřeba rušit. Dodavatelské společnosti skupiny Bohemia Energy nebudou odesílat na Českou Poštu požadavky na platbu SIPO a Zákazníkovi se tak naše zálohy na SIPO lístku neobjeví. Naopak, měli by mít počínaje listopadem na SIPO lístku zálohy od nového dodavatele."
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.