Nejste přihlášen/a.
Snažil jsem se něco k tématu najít, ale zdá se že na českém internetu o tom není ani slovo. Potřebuji dodatečný průduch, jádrové vrtání samozřejmě není problém. Mám ale trochu obavu o narušení celistvosti zateplení. Fasádu prý nepoškodí, ikdyž se stejně docela obávám, jestli tlak zevnitř na vrstvu lepidla s perlinkou nezpůsobí popraskání v okolí. Zatepleno mám vatou. Říkám si jeestl tam nebude zbytečně problematický detail, na stěnu prší, zateče mezírkou kolem průduchu a bude problém. Řešil to někdo?
To jsme zde řešili minulý týden. Předvrtat slabým přes celou zeď a pak z obou stran do půlky. korunkou.Musíte to zabezpečit proti dešti, stejně, jako polochu fasády.
Vyvrtal jsem dlouhým vrtákem střed budoucí díry, abych se měl čeho chytnout z obou stran. Pak jsem vylamovacím nožem co nejlépe vykroužil díru do fasády přes perlinku a přes polystyren až na cihlu. Z vnitřní strany jsem díru vykutal majzlíkem, na půdě jsem estetiku tolik neřešil a jinou možnost jsem neměl. Potřeboval jsem díru 150mm v průměru.
Udělat to nebo se na to vykašlat? To si každý musí rozhodnout sám, co od toho čeká a zda se mu to vyplatí.
Běžně jsme vrtali zevnitř, nikdy se zateplení nebo jen omítka na fasádě -tedy mimo onoho otvoru - nepoškodilo . Na rozdíl od většího vrtáku -tuším největší byl asi 8cm v půměru-tam na druhé straně vrtu byla o dost větší díra než ze strany vrtu -u jádrového, když je vrtajda ukotvena se toto nestane. Nevím co to udělá, když se vrtá z ruky, bez kotvení vrtačky!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.