Ahoj, dovolil bych si požádat o radu co se týče nově zakoupené pračky Candy. Dnes jsem dovezl pračku a připojil. Nicméně když zapnu vodu, tak neustále do pračky teče voda, ta se naplní a následně začme vodu vypouštět, nicméně do pračky voda stále přitéká. Už je to 20 minut a furt to stejné dokola. Když jsem zkusil zapnout prací cyklus, tak voda do pračky neustále přitékala a ani na chvíli se nezastavila. Dokázal by prosím někdo poradit co dělám špatně? V manuálu je pouze návod k připojení a pak obsluha pračky, ale nic co se týče prvního spuštění tam není a už jsem z toho fakt zoufalej. Děkuji moc Aleš
Rozumím Vám dobře? Pračka připojena na vodu a odpad, nezapnutá a napouští? I když ji odpojíte od elektřiny? Vadný napouštěcí ventil v pračce, reklamace...
kami123
Nebo prohozený přívod s odvodem .
Na to se mi zdá ale tazatel podle psaného projevu chytrý, ale u některých lidí jsem viděl i horší věci.
akr
Díky moc, asi to bude tím napouštěcím ventilem. Protože je to přesně tak, neustále napouští i vypnutá z elektřiny. A pračka je pro mě tak nějak španělská vesnice, proto mě to zaskočilo
Tak je to zřejmě dle Vašich odpovědí tak jak jsem se bál, ale nechtěl si připustit a to vadným napouštěcím ventilem. Tak všem přispěvatelům vřele děkuji za radu a za čas
Napouštěcí ventil nefunguje. To je jasné. Vzhledem k tomu, že se pračky před expedicí kontrolují, nepředpokládám, že je vadný. Kdyby se mi to stalo, tak bych na něj poklepal a zaškrtal pod napětím konektorem. On by se rozhýbal. Nelze to ale doporučit každému.
Vybrali ste zaisťovacie skrutky bubna? Máte bielizeň v práčke?
doplněno 13.10.21 22:12:
A ako to viete? Ste opravár pračiek? V dnešných pračkach prepchatých elektronikou,na všetko môže byť snímač,ktorý môže blokovať program. A čo sa týka elektromagnetického ventilu,tak ten je otvorený vtedy,ak je cievka pod prúdom zapnutím programom a vypína po dosiahnutí hladiny vody.
Tak souviset to může, ale tazatel se zmínil, že návod četl. Kamarádka taky jednou volala, že jí nejede nová pračka, tak jsem se jí ptal, jestli četla návod Za chvíli volala znovu, jak málo stačilo ke štěstí Jen čtyři šrouby.
Pokud napouští vodu při nespuštěném programu, tak je evidentně špatný napouštěcí ventil. Mám ten dojem, že některé pračky měly i dvojventil. Pokud je tento ventil NC - tj bez napětí zavřený - zkuste vytáhnout napájení. Pokud bude dál protékat, tak je ventil mechanicky bloklý. Zkusil bych několikrát zavřít a otevřít vodu na kohoutku napojení vody zdali jej vodní "rázy" neuvolní a pokud nepomůže, tak reklamace.
Může být špatný i hladinovy snímač nebo ucpaná hadička od něho nebo uvolněná, poškozená atd. Pak čidlo hlásí nízkou hladinu a voda teče pořád. Každopádně je to v záruce, takže řešit se servisem, případně prodejcem, zda vymění kus za kus.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.