Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Informativní email pro výběr nového nájemníka

Od: prvnibyt odpovědí: 5 změna:
Dobrý den milí radci, potřebovala bych impulz, radu, pomoc méně zkušené. Mám veliký zájem o jeden byt, o pronájem. Již několik mi jich z důvodu velké poptávky nevyšlo a tak teď když je vysoka šance, udělám cokoli abych ho získala. Je to me první samostatné bydlení, první velký krok. Mám za sebou prohlídku bytu a kdo ho získá, záleží na výběru majitelky. Te mam poslat email, s nějakými informacemi o sobě. A to je předmětem mé otázky. Co do mailu napsal. Co jsou podstatné info a co ne. Předpokládám že není třeba psát kam jsem chodila na zakladku či zda mám rozvedene rodiče. Ale co tedy vysvihnout, co zmínit?
Práce, zájmy, nějaké motivační řeči? Že jsem nekonfliktní, čistotná? Poraďte prosím

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

Vystudovala jsem tu a tu skolu, pracuji tam a tam se smlouvou na dobu neurcitou, mam takovy a makovy pravidelny prijem, nemam zadne dluhy ani pujcky, sve zavazky vzdy splacim vcas, vzdy jsem patrila mezi spolehive...nemam zadne zvireci mazlicky, jsem nekurak, nemam v oblibe poradani domacich vecirku...nemam blechy, vsi ani filcky...neplanuji z vaseho bytu delat privat...

tm
hodnocení

2x

Pohovořte si s majitelkou osobně - v bytě, na lavičce, u kávy... není to výběrové řízení a majitelce je prd do nějakýho románu. Neformálně se sejděte a hodinu pokecejte - to je víc než nějaký blbý mail. Pokud jí to nevyhovuje, ať si políbí - nedělá to jako charitu, ale dost na tom vydělá.

jirkazxc
hodnocení

1x
Asi podobné jako když žádáte o hypotéku
Pokud bych pronajímal nemovitost, tat asi toto:
Kuřák/nekuřák
Zvířata
(Možnost jít k rodičům v případě výpadku příjmů)?
Vzdělání - nejvyšší dosažené
Práce: firma, pozice, typ pracovního poměru, stabilita pracovního poměru, reference na zaměstnavatele (informovat zaměstnavatele, že mu bude možná někdo volat), měsíční příjem aspoň rozmezí. Že máte z čeho platit.
Finanční závazky: půjčky, kreditky, kontokorenty, leasingy, mobilní tarifi - jejich výše a včasné splácení, ochota doložit výpisem z bankovních a nebankovních, insolvenčních a exekučních registrů , ale pozor na podvodné registry
Minulý nájem nebo podnájem a pravidelé platby- výpis z účtu, reference majitele
Koníčky: ideálně vyšívání a čtení knih, zumba asi ne
Kdo bude v bytě bydlet: dvě dospělé osoby budou asi schopny snáze splácet

hodnocení

1x

Takych milych mladych najomnikov mal sused, vzdy platili na cas, ziadne party, hluk. Akurat za nimi chodilo vela navstev, kazda sa zastavila tak na minutku, mali divne oci, klepali sa ... a potom prisla policajna dodavka a rozpravke bol koniec. Sused si ich vraj dokladne overil pred podpisom zmluvy ...

Pokial majitelka bytu z toho robi lustraciu rodokmena, nesiel by som do toho, bude to vas rozne kontrolovat a obmedzovat.

hodnocení

0x

Dobrý den, odpovím trochu jinak. Kdykoli jsme sháněli najemníka do bytu, vyžadovali jsme

osobní setkání, to pronajímateli řekne o člověku mnohem víc, než papír s textem.

Ten mail klidně pošlete jak radí ostatní a můžete požádat o osobní schůzku, budete moci zapůsobit*andel*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]