Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sadrokarton praskliny

Od: anakin odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,

Mezi sadrokartonem a zdi se mi začali tvořit praskliny po celém obvodu. A to skoro v každé místnosti. Dva měsíce po rekonstrukci. Jak to mám řešit?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Nevím, jaký akrylový tmel byl použit, ale my prodáváme dva druhy. Levný pro ty, co jdou po ceně a akryl na sádrokarton. Od firmy DenBraven.

Někdy se stane, že praskne jen barva na akrylu, nikoliv spoj akrylu.

hodnocení

0x

Spravit to poriadne podla technologickych predpisov Rigips alebo Knauf z internetu. Pokial to je opatlane akrylom (oblubena fuserina), tak sa necudujte.

anakin
hodnocení

Ano, přesně tak. Mám to řešit s tou firmou nejspíše.

gazda*

Peter. Myslíš doporučenou dle Rigipsu hned první možnost? :-D

rigips.cz/...

krtek6

a čím bys to chtěl dělat když ne tím akrylem? pouč mě...

Podla knizky pre montaz sadrokartonov, si pamatam zhruba toto : spoj riesit vratane vystuznej pasky, pri vacsej dilatacii zase na steny nalepit separacnu pasku, aby doslo k odrhu rovnomerne v jednej linii. Problem akrylov je, su malo pruzne a nevyriesia vacsi pohyb.

Ano, v tom odkaze sem vlozenom hlasujem za moznosti B a C, A je nevhodne pre vacsiu dilataciu. Pise sa tiez o pruznom akryle Rigips, ten tam nebude, ale nejaka polska pomsta z hoby marketu.

krtek6

a jsi si vědom toho, že to co jsi napsal je technologický postup pro napojení SDK stěny na SDK strop? Tzn. styk dvou stejných materiálů? Co když má tazatel, jakože to do teď nevíme, SDK strop a štukovou omítku? V tom případě je tvůj postup absolutně nevhodný a špatný a neřeší se to nijak jinak než právě zatmelením mezer výplňovou sádrou a akrylem. A to ti ještě vždycky bude praskat, protože se jedná o styk dvou různých materiálů...

gazda*
Je to tak. Na normální zeď s omítkou je asi nejlepší použít způsob b). Dotmelit sádrou ke zdi a pak akrylový tmel.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]