Nejste přihlášen/a.
Existují zásobníkové nízkotlaké ohřívače nad a pod umyvadlo.
Jaký je mezi nimi rozdíl v konstrukci?
Vím, že boilery mají vevnitř jednu krátkou trubku na kterou se napojí přívod vody a jednu dlouhou z které vytéká teplá voda a ten boiler je stále pod tlakem.
Ale v nízkotlakých ohřívačích tlak není - tam je zavřený přívod a až při otevření kohoutu studená vytlačuje teplou a sní se míchá.
Pánové dozvěděl jsem se od Vás co vím.
Ale mě zajímá konstrukční rozdíl beztlakových ohřívačů nad a pod umyvadlo.
prodejci to většinou nevědí a prý se nemůže použít ten co je určený pod umyvadlo nad umyvadlo a naopak.
Při koupi se musí ptát prodejce a chtít bu%d pod umyvadlo a nebo nad umyvadlo.
v návodech to výrobce má popsáno obecně a uchycení má taky řešeno pro obojí jak pod, tak nad.
A vnitřní obrázky nemám k dispozici pro porovnání.
Beztlakový ohřívač pod umyvadlo
A tady Tatramat EO 944 P nad umyvadlo, dejte si režim celé obrazovky a je to obr. 2 a uvidíte vnitřní hydraulické zapojení...
Ještě první obrázek
Tlakový ohřívač je v zásadě stejné konstrukce jako kterýkoliv "velký" klasický zásobníkový ohřívač, potřebuje pojistný ventil, z PV odkapává při nahřívání voda...ale dá se k němu použít jakákoliv standardní výtoková baterie, krom toho lze ho použít i pro více odběrných míst. Je dražší než beztlakový ohřívač.
Beztlakový ohřívač potřebuje speciální výtokovou baterii pro beztlakové ohřívače (která je dražší), samotný ohřívač je levnější. Lze použít jen pro jedno odběrné místo. Nepotřebuje pojistný ventil, není vystaven trvalému tlaku vody který je ve vodovodním řadu.
Řez Vám nenakreslím... Pokud bych to potřeboval vědět, tak budu kontaktovat výrobce. Zatím jsem to ale k ničemu nepotřeboval.
Co ale vím, tak u tlakových šlo použít jak nad, tak pod odběrné místo, stačilo jen otočit (nalepit) jinak ovládací stupnici a otočný knoflík (matně si pamatuji, že například Stiebel Eltron to měl i v návodu k použití)..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.