Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Může vést odpad ze sifonu do kopce?

Od: ka odpovědí: 15 změna:

Zdravím, potřebuji radu ohledně sifonu u kuchyňského dřezu. Vzhledem k umístění musí vést trubka do odpadu "do kopce", proto se chci zeptat, jestli to je/může být problém? Případně jaké navrhujete na základě fotografie lepší řešení? Děkuji všem za rady.

Může vést odpad ze sifonu do kopce?

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

berger1
hodnocení

5x

Chvíli to fungovat bude, asi 14 dní... Sežeňte jiného vodaře, to chce celé znovu a lépe. Já bych snížil tu HT trubku, co vede po zdi, dal na ni odbočku, redukci a pračkový sifonek, do něj připojil tu pračku. Jiný sifon, bez toho mezikusu na pračku a té flexihadice.

hodnocení

3x
Ona ta flexi hadice ( husí krk) by stačila i bez toho sifonu. Ten sifon je tam tím pádem navíc. Jen musí mít hadice průhyb ve kterém se bude držet voda. Jediný problém takového řešení je, že když do toho lejete horkou vodu třeba z brambor v kuchyni, tak to ten plast nemá moc rád, vytahuje se do délky a miň vydrží.

hodnocení

2x
No, optimálne to nie je. Môže sa to upchávať a ak do toho klepnete, môže to poľahky začať kvapkať na spoji.
A môžete to zbastliť aj lepšie. Znížte sklon HT trubky. Ak to nepomôže, spravte na HT navyše odbočku so samostatným sifónom pre umývačku a pre drez použite sifón bez medzikusu s odbočkou. Predávajú sa tiež sifóny, ktoré majú odbočku priamo v kolene. Tam tiež usporíte nejaké výškové centimetre. Napr. tento harv.cz/...
Minimalisticky aspoň pripútajte odpadovú hadicu od myčky vyššie, nech sa zbytočne neplní vodou z umývadla.

tm
hodnocení

2x

Vyhoďte ten sifon - v této situaci je tam asi na dvě věci a místo něj dejte nerez odpadní rouru pod umyvadlo, kterou lze rozšroubovat

siko.cz/...

zaseja

To není nerez, je to pochromovaná mosaz a uhnívají ve výšce vodní hladiny, používám jenom v případě přání zákazníka a nerad.

tm

Máte pravdu - nerez jsem plácnul, že to jako nerez vzhledově vypadá. Mám to doma 8 let a bez problémů - cena asi 300 kč.

hodnocení

1x

Zkuste to a uvidíte. Zkrátka máte větší sifon.

Určitě to lze i předělat, že vpravo, jak vede HT trubka. biude napojení i tam. Vpravo, jak již není vidět trubka, kam směřuje?

hodnocení

1x

Já osobně bych myslela, že to je špatné. Určitě nebude problém to předělat, vypadá to, že to je jen jeden odtok, tak sifon bych připojila hned ke kolenu a hned by to bylo alespoň o 10 cm výš. Od sifonu pak klasicky hned do zdi. Na chatě jsem zapojovala 2 dřezy a umyvadlo do jednoho sifonu a pak do zdi a povedlo se, odtéká všechno. Pokud chcete, zvládnete to. navíc budete mít ve skříňce pod dřezem víc místa. Ale to je jen můj laický pohled, jak bych to udělala.

kami123
hodnocení

1x

Je to špatně.

Pokud je ta šedá hadice výtok z myčky, tak při používání umyvadla bude téct část vody do myčky a hrozí vytopení.

Ta šedá odpadní trupka je na příkřapech, zkus ji z něj/nich vytrhnout a zafixovat tak, aby byl vrch pod úrovní napojení odtoku šedé hadice.

xenofob
hodnocení

0x

jsou i jine sifony a je moznost pripojeni z kopce

jen se to musi predem sehnat a pak skladat...kdyz se to sklada z toho co mementalne mam dopada to jako na obratku

hodnocení

0x

Flexi hadice su zlo. Tlakove aj odpadove. Toto sa da pekne prerobit, stylom, ako pisu ostatni. Vyskovy rozdiel zbytocne sposobuje ta pripojka na umyvacku riadu / pracku.

asa
hodnocení

0x

Co na to říct? Je to všechno špatně. Kam zapojíš flexi hadici, tak se to časem ucpe a stejně to musíš předělat. *nene*

Na HT trubku dej T kus a do toho sifon pro pračku. Flexi vyhoď a napoj přímo sifon od dřezu do HT trubky.

mnoho let používám flexo hadice ve všech bytech a neucpávají se.

zaseja

Ty flexi jsou tak jedině jako nouzovka a pro lidi, kteří nejsou dostatečně technicky nadaní.

krtek6
hodnocení

0x

Ta svislá část sifonu je tam navíc stejně jako husí krk...fungovat to nebude dlouho

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]