Přátelé, vybírám postel 180x200 - buk. Stačí materiál 2,8 cm, nebo připlatit na 4cm? Máme s ženou každý k 90kg. Nynější postel 160x200 má 2,8cm a po patnácti letech se zdá ok. Novou postel už bychom rádi "nafurt". Nechci šetřit, na druhou stranu musím koupit drahé výklopné rošty, tak bych zas nerad zbytečně připlácel. Co vy na to?
Naprostý souhlas. Chtěla jsem napsat totéž. Je třeba výška zase nepřehnat. To jsem udělala já, se svýma dlouhýma nohama a pak na to přišla hodně vysoká matrace a musela jsem volat stolaře a kousek nožek nechat uříznout. A děcka se mi smály, že to vypadá jako pinpogový stůl.
guma
S vysoké se lépe stává a hůře se ve stáří do ní lehá.
Ono ani tak nezáleží na tloušťce materiálu. Tři centimetry bohatě stačí. Podstatně důležitější jsou použité spoje. Je to samozřejmě věcí názoru, ale buk je sic tvrdé dřevo, ale používá se pouze proto, že je levný. Na truhlařinu nic moc. Spíš nic. Po nalakování vypadá jak umělá hmota.
Ohlídej si aby měla uprostřed pátou nohu. Dva 90kg jedinci při manželských hrátkách jsou dost velká zátěž. A i když je tloušťka materiálu dostatečná, bez té páté nohy se pak postel houpe a cítíš když se druhý otočí.
Stačí 2.8, důležitější než tloušťka dílců je provedení spojů a montážní kování . Tedy, samozřejmě, bavíme li se o 28 vs 40, o tom, že to někteří dokáží zbastlit i z 16mm nepochybuji
Já osobně mohu doporučit některé tuzemské výrobce, např :
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.