Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Umístění výstupů odpadů a vody

Od: mates666* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

mohl by mi někdo poradit, v novostavbě si dělám sám odpady a rozvody vody. Všechno jsem začal z vesela, udělal jsem si stoupačku do patra, hlavní rozvod ležatých odpadů, jenže teď nastal problém, do jakých výšek mám umístit sifonové vpustě pro umyvadla, existuje na to nějaké pravidlo, kterého se držet. Prohledával jsem na netu, ale co umyvadlo, to jinej typ, tak teď nevím jak dál.

Asi budu mít stejný problém i u rozvodu vody. Všude budu dávat stojánkový baterie, teda kromě sprchy.

1) Existuje nějaká stránka, na které bych našel veškerý souhrný informace.

2) Pokud ne, tak bych se chtěl zeptat, zda by někdo neprozradil obecný doporučení, do jaké výšky dát odpady a vodu u těchto zařizovacích předmětů: umyvadlo, kuchyňský dřez, myčka, pračka, sprcha, vana

Děkuji předem za odpovědi

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

pavka76*
hodnocení

2x

Dobrý den

Odpad 40cm Voda 60cm Sprcha a vana dle umístění. Určitě mě někdo doplní ,(opraví).

technikjirik*
hodnocení

2x

Jestli existuje stránka která by to pojmula komplexně asi není, ale už na ní pracuju.*slunce*

Pokud budete dělat všechny baterky stojánkový, pak vývody pro roháčky udělejte mezi 40 -60cm nad podlahou. Pro vanu pak 60cm nad podlahou, protože vana se osazuje horní hranou 50-55 cm nad podlahu. Ve sprše udělejte baterku ve výši pupku tedy cca 1m nad dnem sprchové vaničky. Pro pračku a myčku pokud nejsou zabudované pak 65-70cm tedy cca 5cm pod uroveň horní hrany.

Odpady pro pračku a myčku cca 60cm nad podlahou pro vanu nejlépe do podlahy nebo pak 10cm nad podlahou. Pro dřez a umyvadlo pak 35-45 cm nad podlahou. Pro sprchovou vaničku pak jedině do podlahy. Průměry odpadních rour pak 50mm. 40mm je minimum

mates666*
hodnocení

Děkuji za odpovědi, už se těším, až půjdu zítra pokračovat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]