Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vybrat led žárovku?

Od: strasilka® odpovědí: 4 změna:

Jak vybrat led žárovky E27 které vydrží? A které jsou na tom Watově lépe než trubicové žárovky protože mi připadá, že to neby zas tak velkejl krok dopředu.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Dlhšie vydržia tie,ktoré majú dobre odvetrávanu elektroniku a sú z kvalitných súčiastok.

smode*
hodnocení

0x

Dobrý den. Použijte profesionální led žárovky které jsou kvalitnější a některé mají například prodlouženou záruku. Tím není sice zaručeno nic, ale určitě na tom budete lépe než když si výrobek zakoupíte v domácím koutku hypermarketu. Úsporu bych neřešil, ta bývá skutečně značná (oproti wolframovým žárovkám). Obcně sice led mohou vydržet velmi dlouho, v praxi tomu tak samozřejmě není - žádný výrobce nemá cíl produkovat led žárovky které by vydržely desítky let i když je to technicky možné.

joudic*
hodnocení

0x
vydrzi led panely, obycejne zarovky odchazi docela casto

hodnocení

0x

Kdysi před lety jsem koupil v Hornbachu LEDky Phillips za 500,- po kuse. První odešla po 9 letech, druhá před týdnem po 11 letech. Zbylé tři stálé svítí. Všechny byly v obývákovém lustru, takže svítily docela často a dlouho.

Tak cca 4 - 5 let zpět jsem dokoupil do všech ostatních světel už za podstatně jinou cenu LEDky z Lidlu. Zatím jsem neměnil žádnou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]