Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
poprosil bych o radu s výběrem kondenzačního plynového kotle kombinovaného (vytápění+ohřev vody). Kotel bude umístěn v bytě s plochou 66m2 s výškou stropu 2,6 m v druhém nadzemním podlaží ze čtyř. Bytový dům má plastová okna a v budoucnu se plánuje zateplení. Kotel bude napojen do komína. Výška komínu je cca 8m ve svislé části + 1m vodorovně +4 kolena 90°. Potrubí v komíně bude nově dělat kominík dvoutrubkový (trubka v trubce), průměr zatím nevím. Kotel bude umístěn ve skřínce v koupelně. Ohřev vody bude sloužit pro mytí nádobí, vanu, sprchu, umyvadlo. Bohužel pro zásobník vody nemám místo. Byt budou obývat 2 dospěli + děti. V rodinném domě mám dobré zkušenosti s kotlem Baxi.
Děkuji
Jsem v podobne situaci, kdy vybiram plynovy kotel. Přímo s výběrem Vám nepomůžu, ale jeden z parametrů který já budu zohledňovat je, aby pro danou značku kotle byl v mém okolí dostupný servis. Takže já bych na to šel z druhé strany, oslovit firmy ve Vašem okolí ať získáte přehled kdo se Vám o kotel bude v budoucnu starat..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.