Nejste přihlášen/a.
Maminka má na vytápění elektrické přímotopy (4 ks) Ecoflex (výkon 1 750 - 2 500 W) tyto přímotopy jsou cca. 25 let nainstalované a topí se s nimi přes zimu jako pomocné vytápění (ranní chladno) tedy nejedou na 100% celou zimu topí se kotlem na tuhá paliva. Maminka přišla s tím, že by pořídila nové přímotopy a předpokládá, že budou více topit nebo prostě že už jsou tyto staré a předpokládá že se snad vypalují jak rošt v kamnech po 20 letech. Nevím jestli mi to technicky myslí dobře, ale koupím-li přímotop stejného výkonu nepředpokládám, že bude nějak extra výhřevnější než 25 let starý. Jediné co u těch starých mohu udělat tak vyfoukat kompresorem myslím si a budou hřát jako nové, nebo se mýlím, najde se tu nějaký znalec elektro. Zdá se mi nákup nových přímotopů zbytečný nebo spíš že to ani člověk nepozná. Děkuji moc za odpovědi.
..souhlas s miki, dal bych bod.. Dokud se přímotopy nerozbijí-neměnit je, jen je vyfoukat vzduchem. Ty první typy co se montovaly v cca roce 1994 tak ty u známých slouží téměř všechny, maximálně odešel hlavní kolébkový vypínač (nový origo vydrží jen pár měsíců) nebo termostat s kapilárou a sem-tam popraská plast, který to celé drží, ale dá se i toto vyřešit. Známému jsem montoval před čtyřmi roky nový přímotop od výrobce AEG ( konkrétně AEG WKL 1503 U | /... ) a ještě v záruce po roce a čtvrt praskla v půli spirála (mám zato, že to bylo made in China, už si ale na 100% nevzpomenu, chce se to v prodejně v případě koupě vždy podívat na štítek, aby člověk věděl na čem je..).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.