Nejste přihlášen/a.
Pokud vím, tak svévolně vám Úřad nemůže nic nařídit - nejspíš jste narazil na blbce (jsem zvědavý, co na to Hawatt). Bude to dlouhé a bolestivé, chce to nejspíš obrátit se na právníka. Jaké je zatřídění pozemku v katastru nemovitostí?
Hezký den..
Co na to Hawat... Hawatt zklame. Účelová komunikace není součást pozemku, není ani nemovitost, takže to není na katastru vidět. V podstatě má charakter stavby § 7 odst.1 zák.č.13/1997 Sb., o pozemních komunikacích, ji definuje jako:
pozemní komunikace, která slouží ke spojení jednotlivých nemovitostí pro potřeby vlastníků těchto nemovitostí nebo ke spojení těchto nemovitostí s ostatními pozemními komunikacemi nebo k obhospodařování zemědělských a lesních pozemků.
Platí tady podle § 7 odst.2 zák.č.13/1997 Sb., o pozemních komunikacíchtedy ta možnost, že:
Příslušný silniční správní úřad může na návrh vlastníka účelové komunikace a po projednání s příslušným orgánem Policie České republiky upravit nebo omezit veřejný přístup na účelovou komunikaci, pokud je to nezbytně nutné k ochraně oprávněných zájmů tohoto vlastníka.
Čili než oplotit, dohodnout s místně příslušným obecním úřadem - odbor dopravy a požádat o omezení veřejného přístupu. Poté co to povolí (jestli to povolí) teprve šupky hupky na stavební.
Je to teda úřední šiml, ale co se dá dělat...
Hezký den
Pokud jsem pochopil tazatele, úřad se teprve chystá prohlásit. A na majetku, který mu nepatří. Chceš tím říct, že může přijít z ničeho nic jakýkoli úředník a říct, že přes můj pozemek prostě povede účelová komunuikace a já s tím nic nenadělám?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.