Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
řeším detail u dveří. Příčka od dveří navazuje kolmo na stavební pouzdro pro posuvné dveře. Do výšky 2m se tedy bude jednat o sloupek 15x10cm (vybarven červeně). Jedná se o příčku z Ytongu tl. 10 cm. Jak tento sloupek vyztužit, aby nedošlo k popraskání rohu, v horším případě pádu sloupku při bouchnutí dveřmi. Napadlo mě vydrážkovat a vložit roxor. Další varianta mě napadla svařit do U profilu a přičkovky vsunout a poslední varianta kompletně z ocelových profilů bez zdiva. Máte prosím někdo s tímto zkušenost?
Děkuji
Nic praskat nebude...mám to tak v koupelně...prostě nejdřív osaď pouzdro, pak ho zaomítej a pak dozdi příčku
Osobně bych asi nejprve vyzdil onen sloupek kotvil nerez kotvami nebo rádlovacím drátem kmříži na pouzdru a to pak teprve omítnul.
Mjen tak mimo-mám takový sloupek do kterého jdou normální šedesátky dveře v ocelové zárubni , v nadpraží bez překladu v ytongu 7,5cm a je to "lípnuté" lepidlem na beton . Drží to dobře a nepraská nikde!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.