Nejste přihlášen/a.
Vážené radkyně, vážení radcové. Řešíme problém: sportovní hala , sprchy. Mezera mezi dlažbou a okladem zdi vyplněna silikonem. Stav -silikon prožraný plísní, černý, tfuj be. Vyzkoušené různé přípravky na likvidaci plísně. Po určité kratší nebo delší době plíseň je zpátky. Dle mého názoru - odstranit silikon a nahradit něčím jiným. Dotaz zní : jak dostat silikon ven bez použíti sbiječky a dynamitu a čím potom vysparovat, aby do toho nelezla plíseň. Zkoušeno odstranění silikonu ručně, škrabáním, řezaním atd - hrůza děs. Předem děkují za podnětné návrhy.Stafan.PS. Odměnou může byt velký chutný řízek, kousek slivovice...
doplněno 09.03.10 18:46:... no jo - rádkyně, obkladem...
Tam se asi nic převratnýho vymyslet nedá. Já sem vzal doma odlamovák,špachtlu,na kolena a šrabal do zblbnutí. Pak jsem to vyspároval spárovačkou od Ceresitu s nějakou tou fungicidní přísadou. Zatím dobry
ještě dodám,že to bylo v paneláku a měl jsem vyspárovanou dlažbu silikonem (asi 2m2)
Silikon odstraňte co nejvíc mechanicky,a na dočistění použijte odstraňovač starého silikkonu.Spíš se silikon nepoužíval.Dobrá sanitární spárovačka je daleko lepší,než patlání tím octovým smradlavým silikonem.Věřte starým osvědčeným prostředkům aspoň někdy.Prý ještě lepší je bílý cedment.Dá se i dobarvit.Tento postup jsem zvolil po stejných problémech a poradě s odborníky.
doplněno 10.03.10 15:25:Nemyslel jsem cedment,ale cement.Moje prsty jsou větší než ty elementy,co na ně ťukám...
No tato spára se ničím jiným nedělá.Před měsícem tyto kouty dělali u nás v Kauflandu.Starý silikon vyřízli celkem snadno odlamovacím nožem.Pak se to potře Savem a po uschnutí se kout oblepí krycí páskou,nechá se asi 4 mm a aplikuje se opět sanitární silikon.Při správné údržbě musí vydržet aspoň 5 let.
Panové, děkují za odpovědi. Snadno to zas nejde. Zkoušel jsem na to různé ,,forychtunky"a výkon nic moc. A co odstraňovače silikonu PASO, Soudal, Den Braven atd. Je to k něčemu?
jak jiz bylo napsano lamacim nozem co nejlepe vyriznou a zbytek smudlit tak dlouho az se uvolni pomuze druha strana houbicky na nadobi nebo neco podobneho (nevim ted jak to nazvat, ale urcite to znas ta strana kterou poskrabes i hrnec)
Existuje pripravek, kterym silikon pusti, ale je moc drahy. Jedna se o Marine pripravek, ktery pouzivam na lode.
Jo souhlasím, jak je někde silikon a musí se dát pryč, není to záviděníhodná práce. Osobní zkušenost mám taky jen s mechanickým odstraňováním odlamovacím nožem - odřezat a to co zbývá odškrábat třeba jeho tupou stranou. Jenže dokonale se to stejně nepovede. A chce to silný nervy. Na ty zbytky by se asi dal použít ten odstraňovač silikonu např. od Soudala, ale asi fakt až na ty zbytky.
A zapatlat zas asi jen tím sanitárním silikonem - ze zkušenosti vím, že vydrží dost, ale jen za předpokladu, že je správně aplikován. Pokud se někde ke zdi (dlažbě, obkladům...) nepřilepí např. vlivem vhkosti této plochy při aplikaci, relativně brzy se tam uchytí plíseň.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.