Nejste přihlášen/a.
Vážení poradci, poraďte...
Pro lepší názornost jsem přiložil video.
Jde o plechovou falcovanou sedlovou střechu z 1977.Je to 1mm + dodatečně v zinkovně žárově zinkované.
Jde mi o nátěr. Ve videu jde vidět stav za 5 let od posledního nátěru. Základní původní podklad místy nedrží a po obroušení a natření se zakrátko sloupe zase původní barva na jiném místě a takto je to vlastně dokola. Brousil jsem to flexou s hrníčkovým drátěným kotoučem to co šlo, ale až na kov nemám šanci...
Zajímavé, že je to jen některých částech střechy...
Napadá Vás co by se s tím dalo dělat?
Snad tryskat, ale je to 500 m2
Dodatečně zinkované? A neodmaštěné? Tak na tom nic nedrží. Nechat chvíli opršet a pak natírat např. Hostagrundem - vše v jednom, základ na pozink i vrchní email. Je to syntetika, takže ředit ředidlem. Původní nátěr, kde se loupe seškrábnout špachtlí nebo planžetou, odmastit lokálně třeba technickým benzínem
Mě se také loupaly staré vyzrálé pozikovaná plechy z roku 1986. Mnohokrát jsem je natíral, brousil,přetíral. Marně.
Před čtyřmi lety jsem to znrousil a postižená místa očistil čpavkovou vodou, ta to "vypucuje" POZOR smrdí to, nesfetovat se.
Po vyprchání jsem to natřel nomální barvou a je klid. přeji mnoho pracovních ůspěchů
Děkuji.
V podstatě jste pochopil , že není problém s očištěním nesoudžné barvy, ale vlastně celé původní barvy...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.