Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Loupe se barva na střeše

Od: michalbc® odpovědí: 7 změna:

Vážení poradci, poraďte...

Pro lepší názornost jsem přiložil video.

Jde o plechovou falcovanou sedlovou střechu z 1977.Je to 1mm + dodatečně v zinkovně žárově zinkované.

Jde mi o nátěr. Ve videu jde vidět stav za 5 let od posledního nátěru. Základní původní podklad místy nedrží a po obroušení a natření se zakrátko sloupe zase původní barva na jiném místě a takto je to vlastně dokola. Brousil jsem to flexou s hrníčkovým drátěným kotoučem to co šlo, ale až na kov nemám šanci...

Zajímavé, že je to jen některých částech střechy...

Napadá Vás co by se s tím dalo dělat?

Snad tryskat, ale je to 500 m2

Loupe se barva na střeše

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Co zkusit půjčit výkonnou wapku s rotační tryskou.

hodnocení

0x

Dodatečně zinkované? A neodmaštěné? Tak na tom nic nedrží. Nechat chvíli opršet a pak natírat např. Hostagrundem - vše v jednom, základ na pozink i vrchní email. Je to syntetika, takže ředit ředidlem. Původní nátěr, kde se loupe seškrábnout špachtlí nebo planžetou, odmastit lokálně třeba technickým benzínem

tm
hodnocení

0x

Očistit (wap, kartáč, ...). V srpnu jsem natíral nejdřív nátěr penetrace proti korozi (fest primer), potom 2 nátěry superfest (detecha). Uvidím, jak to bude vypadat za pár let...

spu
hodnocení

0x

Očistit ,odmastit a natřít ETHERNALEM 3 vrstvy a minimálně 10 let máte pokoj.

2909
hodnocení

0x

Mě se také loupaly staré vyzrálé pozikovaná plechy z roku 1986. Mnohokrát jsem je natíral, brousil,přetíral. Marně.

Před čtyřmi lety jsem to znrousil a postižená místa očistil čpavkovou vodou, ta to "vypucuje" POZOR smrdí to, nesfetovat se.

Po vyprchání jsem to natřel nomální barvou a je klid. přeji mnoho pracovních ůspěchů

hodnocení

Děkuji.

V podstatě jste pochopil , že není problém s očištěním nesoudžné barvy, ale vlastně celé původní barvy...

2909

Já jsem neřešil, zda starou barvu zametete smetákem nebo smyjete vapkou. Chtěl jsem pouze upozornit na to, jak vytvořit ideální "vrstvu" mezi plech a barvu. Zamezit tomu, aby se opět po létech nemuselo řešit odstranění okoupané barvy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]