Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Digestoř do komína který končí pod střechou

Od: jana222® odpovědí: 11 změna:

Dobrý den.Prosím o radu.Rekonstruoval se spodní byt v rodiném domě včetně kuchyně kde byla digestoř zavedena do starého komína který se vlastně nikdy nepoužíval.Komín byl cca před 20 roky při rekonstrukci střechy pro jeho nevyužití ubourán takže končí na půdě těsně pod střechou.

Když to řeknu jednoduše nyní nevím jak vše udělat nebo z čeho provést nástavec komínu aby vývod od digestoře končil logicky až nad střechou.Průduch je cca 16x16cm.Nechat na míru udělat u klempíře nástavec ten vsunout do pruduchu kolem zatmelit a pokračovat nad střechu?

Dělají samozřejmě přímo plastové odvětrávací komínky včetně krytiny to je fajn ale s tím se nijak nenapojím/nevstoupím do průduchu.

Děkuju za rady a nápady...

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Jistěže to klidně uděláte z trubek PVC, HT, KG, podle možností. Dole určitě kondenzační jimku, páč v trubce poteče kondenzát.

Napojíte je tak, jako klempíř trubky.

Osobně nevidím problém.

krtek6
hodnocení

0x

Může to udělat klempíř, ale já bych klidně koupil normální Pz rouru a napasoval to na ní

hodnocení

0x
Já bych do onoho komína dal potrubí (150 by tam mohlo vejít) a tím to rovnou vyvedl až do odvětrávacího komínku. Půjde tam pára a mastnota, já bych to osobně přímo do zděného komína nepouštěl, proto takto vyvložkovat.

hodnocení

Díky pánové.Nevím jestli si rozumíme nebo to já dobře chápu já jsem trochu "natvrdlejší"..Ale já to myslel udělat tak že nebudu nic prostrkávat komínem až dolů k digestoři.Ale nahoru na pudě to na sunu kousek do komína .Nemám v plánu neco strkat až dolů.

Jinač děkuju

Je rozdiel pustat do komina horuce suche spaliny a je rozdiel pustat tam vlhky teply vzduch z varenia. Bez vyvlozkovania (staci plastova kanalizacna rura) vam casom navlhne murivo, kvoli kondenzacii.

My víme jak jste to myslela, ale myslíme si, že to není dobrý nápad. Správně je vést to celé v plastovém potrubí až nad střechu, už od digestoře, aby se vám celý komín nenasákl vlhkost a mastnotu z vaření. Lze na to použít i běžné kanalizační potrubí a dole je potřeba vyřešit zachytávání kondenzátu.

hodnocení

Ok díky rozumím.Takže odvod kondenzátu by měl být někde až dole těsně před digestoří ještě v komíně v koleni co se láme dovnitř do kuchyně že?

Paní Jano,

Jestilže to uděláte jak to chcete, tak za pár let bude dotaz, co s fleky na stěně.

Vaše řešení je špatné.

Nevíme jak to u Vás je přesně udělané, ale dílec na odvod kondenzátu

ventilatory.net/...

by měl být v teple, tzn. co nejblíž k digestoři v závislosti na vašich dispozičních možnostech.

asd1

Jen trubku nad střechu... Těleso komína postupně nacucaný žluknoucí mastnotou co za pár let proleze až do obýváku, to v baráku chceš *smich*

joudic*
hodnocení

0x
take by bylo reseni trubku od komina na pude dovest az do cela domu a tam vysekat diru, misto niceni strechy

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]