Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Fixace elektřiny,plynu

Od: zabak* odpovědí: 12 změna:
Zdravím vás všechny.Mel bych dotaz ohledně fixace, psala mi společnost,u které mám elek.plyn.Ze bych si měl zafixovat.Tak se ptám, má někdo tuto zkušenost, teď momentálně, když jde všechno nahoru,nebo není to nějaký jejich nekalý tah.A co když si to nezafixuji momentálně, zůstává mi cena produktu,co jsem si sjednal snimi před zdražování, nehrozí mi nic, popř.nejaky postih od nich.Predem děkuji za odpověď.S pozdravem a přáním hezkého dne.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

já sem si ceny zafixoval na jaře na velice výhodných cenách a teď mi dodavatel poslal dopis že mě fixaci ruší a udělal mě přesný opak a nastavil mě velkoobchodní ceny jak tvrdil přímo závislé na dením trhu a nestačím se divit jak vysoko ta čísla skáčou. takže z toho plyne že dodavatel si dělá co chce a fixovat cenu ti bude jen když to bude pro něj výhodné

To samé udělal dodavatel sousedovi něak se sice brání ale otázka jak to dopadne.

taky se skouším bránit, ale s nejasným výsledkem

Jaka byla obrana proti zrusene fixaci cen?

jenda22

Jít k někomu jnému. Ovšem podle vývoje budou ceny do velikonoc asi někde jinde. Fixace nepomůže.

jirib
hodnocení

1x
My nevíme,co jste si sjednal za slevy produktu.
Směřujte dotaz přímo na společnost,od které máte tyto služby.
POZOR NA PODVODNÍKY!

hodnocení

1x

Možností je hodně. Opravdu nelze takto říct co bude. Jediná věc je jistá. Zlevňovat se nejspíš už nebude. Zrovna tak jak vidno lze zrušit i fixaci. Stačí někde malý dodatek a je to.

Mám poskytovatele, který mi to neudělal a mám fixaci do konce příštího roku, i když tím poskytovatel v podstatě prodělává.

Nevím jak bych se rozhodl na vašem místě. Asi bych se porozhlédl na trhu.

hodnocení

0x

Měl jsem také fixaci ceny ale po každé fixaci přijde nová cena a ta je vyšší než předešlá.Takže teoreticky i kdyby dodavatel na fixaci prodělal, zohlední to ve vyšší ceně za následující období, kde si ty ztráty pokryje. Určitě to mají spočítané dobře a i když to nijak speciálně nepřepočítávám, myslím si , že zvýhodnění fixací je jen mírně výhodnější než bez fixace. Takže pokud fixaci neprovedete, svět se nezboří a nijak výrazně na tom tratit nebudete. Po zkušenostech už nyní žádnou fixaci neprovádím a ani neměním dodavatele. Většinou by zvýhodnění při změně dodavatele bylo cca 500 kč ročně na úkor horších služeb, takže to nemá cenu měnit.

jenda22
hodnocení

0x
Vse by platilo v normalni dobe. Pokud seceny zdrazily o stovky procent, jak muzete ocekavat nemennou cenu pro vas? A to ERÚ bude asi v listopadu vyhlasovat nove ceny energii. Nic neni nemenne.

tip
hodnocení

0x

Podmínky bývají takové, že se zaváže na nějakou dobu neodejít, na oplátku za to když cena v průběhu doby stoupne odejít můžete, jak šalamounské *smich*

jenda22
Odejit k jeste drazsimu dodavateli. Salamounske, to urcite.
kenav
Dřív po uplynutí fixace se smlouva automaticky prodloužila a teď se mění na dobu neurčitou proč asi?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]