Nejste přihlášen/a.
Doporucite vestavnou troubu? V te zaplave informaci, znacek, technickych udaju se ztracim
BOSCH> podle recenzi uz to neni co byvalo
ELECTROLUX> nasla jsem peknou varnou plynovou desku, ale troubu uz nevim kterou...
Ostatni znacky nedokazi posoudit, MORA, WHIRPOOL...A na MIELE a SMEG jsou priserne drahy.
Chci troubu klasikou, horkovzduch ani nechci, zadné extra funkce taky ne. Nechci, aby to behem peceni stale hučelo, všechny mají digitalní panel, stačí mi mechanické ovládání... Děkuji za rady.
Jen technická poznámka, během pečení a chvílí po něm hučí všechny vestavné, neboť ventilátor ochlazuje prostor mezi vnější stranou pláště trouby a vnitřní stranou skříně v níž je trouba vestavěná. Doba hučení po ukončení pečení se dá u některých zkrátit necháním pootevřených dveří a tím urychlením chladnutí. Obyčejné trouby bez displeje existují, filtruje podle ceny vzestupně.
To je další vec, decibely..asi moc resim, ale kdyz uz to kupuji, tak alespon at tomu rozumim. Nedokazi si prdstavit, co je 52dB..hodne nebo malo? Nevim si rady. Desku uz mam, mikorvlnku taky, ale ta trouba mi dava zabrat
dB bych neřešil. Zblázníš se z toho.
Stručně řečeno každých 10dB znamená 10x větší hlasitost (tedy 20dB 100x ; 3dB 2x)
4x větší hlasitost člověk vnímá jako 2x
.
PS: Ten obrázek se zobrazuje špatně, nejsou tam vidět osy s vyznačenými dB vs Hz. Je ale v odkazu.
Prosím smazat, pokud to půjde.
Pokud se ted budu ptát správně, hucí to i pri klasickém peceni? To je spustene jen pri horkovzduchu, nebo to bezi stale? Asi jsem pitoma, ale fakt ne to neznam. Nakonec bude trouba a na lince remoska
Myslím, že bez horkovzdušné se neobejdete, to už asi nevyrábí Já mám léta Elektrolux a peču všechno jen na horkovzduch. Nezdá se mi, že by hučela. Nekupujte zbytečně nějakou předraženou. Je to 20 let, co jsme rekonstruovali kuchyni a troubu mám třetí, myčku taky. A byly to Bosch a Siemens.
Když si horkovzduch nenastavíte, tak bude péct bez něj.
Trouba má dva ventilátory
1) Horkovzduch, ten můžeš mít volitelně vypnutý. Už několik lidí tu ale napsalo, že je užitečný.
2) Chlazení dveří. Ten si zapíná trouba nezávisle na tvé vůli. Někdy je neslyšný, někdy trochu hlučný.
Pokud nechceš ten druhý, musíš hledat troubu bez chlazení. Velmi často to bývají trouby s troj či více sklem.
Nebo se opři o zkušenosti lidí. Podle mne jsou většinou nehlučné. Problém ale může nastat i časem.
I ty hlučnější nejsou ale zas velká tragedie. Co přijde někomu hlučné, je pro druhého ok.
Svou zkušenost ohledně kontrétních dvou ti napsal Mikihans.
@kami123 : k tomu bodu 2) - hlavní funkcí chladícího ventilátoru trouby je chladit elektroniku uvnitř trouby, to sklo dvířek je až druhotné. Aspoň tak je to v manuálu mojí trouby Elektrolux. Navíc když nad troubou máte varnou desku s elektronikou a neochlazoval byste při pečení okolí trouby, tak také dostane ta deska docela zabrat.
Nemohla byste mi dat odkazy na troubu, nebo nazvy? Ono se to lisi pak jen v koncovém oznaceni a jak jsem psala, ztracim se v tom. Dekuji
Ja jsem asi vazne trotl. Omlouvam se, ale klasicka trouba je oznaceno "Horní + spodní ohřev"? A kdyz je napsano "ventilator", tak je to ta horkovzdusna trouba? Zlatej sporak to se nenaucim...
Je to úplně jednoduché a je to popsané v návodu. Klasická trouba má dvě topná tělesa (teď nepočítám gril). Jedno nahoře, jedno dole. Horkovzdušná mívá tři + ventilátor. Samozřejmě umí všechno to, co umí "klasická" trouba, tedy horní a spodní ohřev bez foukání ventilátoru uvnitř trouby. Navíc ale umí i právě horký vzduch a to buď tak, že hřeje přímo topné těleso u ventilátoru, nebo i v kombinaci s horním a dolním ohřevem. Upřímně nepoužívám už prakticky nic jiného, než horký vzduch (občas gril). Vám ale ani u horkovzdušné trouby nic nebrání používat ji jako tu starou, která měla jen horní a spodní ohřev (na kolečku označeno jako čárka nahoře a dole, stejně jako na té staré troubě).
Ten ventilátor, o kterém mluvím ve svém prvním příspěvku (ten který mě štve) je ventilátor chladící a ten nemá na samotné pečení žádný vliv, jen ochlazuje obal trouby a spouští se sám dle potřeby.
Posoudit objektivně značky mezi sebou asi nikdo nedokáže. Podle mne ani prodejce ani opravář(ale určitě tě může upozornit na nějaké záludnosti). Maximálně majitel nějakého většího provozu. Ale ten vnímá kvalitu zas jinak.
Vzhledem k tvým nízkým nárokům bych řek, že je to jedno kterou. Vem tu nejlevnější, co lze považovat ještě za značku.
Horkovzduch považuji za dobrou věc (rychlost, rovnoměrnost, kůrčička...)
Případně bych volil značku stejnou jako sporák...
Snazim se najit nejakou obycejnou, ale jeden respondent napise, ze hucí a ventilator jede, dokud se trouba nezchladi, druhy napise ze je ticha...Jeden napise ze dotykove ovladani je na nic, druha pani, ze mechanicke knofliyk nefunguji...jeden ze je velka spotreba, druhy, ze je usporna...atd atd... Zatimse drzim Bosche...maji troubu, desku i mikrovlnku. pecici-trouby.heureka.cz/...
Spis jsem myslela osobni zkusnost, jestli je necco, na to musim davat v technickych udajich pozor.
Určitě je potřeba ohlídat napájení - počet fází + jištění, abys na to měla připravenu elektriku.
Dále určit cenovou hladinu. Beru 9000.
Nevím zda to víš, ale horkovzduch může být při pečení vypnutý.
Ten Bosh mi připadne ok. Možná by šlo i něco za méně . Má dost funkcí navíc.
Dále maximální teplota 275 je super. Ale to se využije jen na picu a bagety. Jinak běžně stačí do 220.
Minutka je šikovná, ale postradatelná.
Plně digitální ovládání chválí jen "magoří". Manuál je lepší. Pokud chce ale někdo pužívat funkce se vpichovým teploměrem, je to bohužel nutnost.
Máš tam i rožeň, další nestandardní věc k dobru.
"Samočištění, předpokládám pyrolytické, je taky užitečný nadstandard navíc. (pro tebe z počátku možná menší souboj s návodem)
Tvoje volba trouby se mi líbí, cena mi připadne rozumná, když by měla i vpichový teploměr, bral bych také.
Uvidíš ještě, co ti řeknou ostatní.
Mam po rekonstrukci, cekame na kuchyn a truhlar chce troubu predem, coz chapu. Takze jistice atd. jsou snad v poradku. Co se tyka hluku, vadila mi i klasicka digestor, staci okno a vyreseno. Jsem v tomhle silne nemoderni, ale na vestavnou troubu jsem se nechala ukecat, uz proste musim vybrat. Electrolux jsem nasla krasnou desku, ale troubu zase nevim. Snazim se cist recenze, ale uz mi jde hlava kolem a vsechno mi splyva.
Ta Bosch, viz odkaz, ma jen cisteni zadni desky, zadna pyrolyza, chvalabohu :D Podle recenzi je asi nejvic prodavana, cenove ujde a ma aspon mechanicke knofliky. Sporák jsem mela Indesit, asi 20-30 let stary a stacil mi :D Vychytavky trouby jsou pro mne v tuto chcili spanelska vesnice.
Protoze to vazne neznam, tak znamena, ze kdyz budu pect na klasický spodni/horni ohrev, tak se ventilator nezapne, nebo ho nekde vypnu? Jak jsem psala vyse, pro nekoho zanedbatelne, pro mne hukot v hlave. Nerikam ze to nezkusim, ale ted mi staci klasika
Já o pyrolýze slyšel, že to není špatná věc. Zkušenost ale nemám.
Na horkovzduch se přepíná tím kolečkem.
Když nastavíš spodní+h ohřev, budeš mít jen spodní+h ohřev.
Jinak jsem zběžně mrkl do návodu té Bosh a má to i ten chladící ventilátor.
Většinou je to neslyšné, ale zažil jsem i případy, jak píše Mikihans.
Mne rikal sam prodavac, at si to nekupuji, ze ta "operace" trva dlouho a je to žrout energie a ze on osobne by nechtel, aby mu trouba jela na cca 500°C..tady mam celkem jasno i bez prodavace,ale to je asi jedina vec co se tyka technickych udaju. Váham mezi Bosch a Electrolux (trouba+deska plynova+mikrovlnka)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.