Nejste přihlášen/a.
Pokud na záklop použiješ neupravené OSB desky,mají docela slušnou průvzdušnost.Proto se nepoužívají na opláštění dřevostaveb s charakterem nízkoenergetických domů.Tady se používají desky s vodovzdornou úpravou(ty o nich mluvíš),které mají vlastnosti parozábrany.Použil bych spíše jednoduchou vrstvu,na pochozí vlastnosti stačí,případně lze mezi polštáři ještě podložit fošnou.
JABRAKA.
strop není betonový , ale je to dřevěná stropní konstrukce vaznice/fošna výška = 260 mm.Zespoda - sádrokartonový podhled, 20 cm mezera, parozábrana (ano byl překlep) je přilepena a přitlučena zespoda na dřevěnou stropní konstrukci , mezi vaznicema je izolace 240 mm a pak nic , zvrchu je záměr dát OSB desky
uf to jsem si oddych, PAROTĚSKA tak to je OK.
konstručně se obávám: "... parozábrana (ano byl překlep) je přitlučena zespoda..." váha vaty 24cm (nic moc) neprotrhne upevnění vaty?
"zvrchu je záměr dát OSB desky" ale to dopadne jako na fotu nahoře. Musíte zajistit odvětrání pod OSB a zárověň i nad OSB. Mnohokrát se řešilo pocení krokví a fólie pod taškou.
Máte foto, jakou máte fólii?
ICQ 55180641
Foto nemám a typ si také nepamatuji, izolace je zajištěna proti "propadu" prodrátkováním, takže opření izolace o folii je minimální-vydrží. Co tedy mohu použít jako záklop? Co příspěvěk kolegy "Jabraka" dole , OSB bez úpravy. Navíc mě napadá..plocha celého stropu je 170 m/2 a já zakryji jen 100 m . Sice to není idelní ale hermeticky to uzavřené nebude. Díky
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.