Nejste přihlášen/a.
Chci se zeptat jak zapravit vnitřní špalety?
Jeden kamarád řekl - jadrovou, lepidlo s polystyrenem.
Druhý kamarád - udělej více vrstev jádrové dokud to nesrovnas s oknem.
3x
Rigips Rimano UNI. Nic jednoduššího a lepšího pro amatéra snad nenajdete. Polystyrén, jádrovka apod. je podstatně pracnější. Relativně rychle to ztuhne a je hotovo, jednoduše lze i přebrousit (v případě potřeby). Krásně se s tím "modeluje". Vlhnutí a bobtnání je hloupost. Pokud se tak děje, tak je obecně něco špatně, ale rozhodně ne sádrový tmel.
pánové...a jinak jako v pohodě? 25kg pytel za cca 400-500,-? To, že se s ním dělá krásně to bych vám asi nerozporoval...ale na špalety kupovat takovej drahej nesmysl? Kdo to koupí...leda blázen.. To co potřebuje udělat jde v pohodě klidně s Cemix 106, kde ten pytel stojí cca 160,- ..jde to i s obyčejnou tmelící sádrou kde 1kg pytlík stojí 100,- (tohle zrovna není cenové výhodné, ale na přichytávání rožků a podobně ideální) a když přijde na věc tak lze použít i předmíchanej tmel např. DekFiniš, kde 25kg stojí nějaký 250,- . Ten je sice řídčí, ale v kýblu zas tak rychle netuhne, po zvlhčení vodou nevysychá a je lehce brousitelnej a opravitelnej...s ním se však musí dělat na vrstvy no...
tazatel chtěl tip, tak ho má. Již pár let jsem s tím nedělal, tak doufám, že složení je stejné. Není to jen sádra. Je to vylehčené perlitem. Kromě sádry je tam ještě nejaké vápno. Strašně dobře se s tím pracuje a modeluje i amatérovi, jako jsem já. Oproti klasické sádře to má hrubší strukturu, takže výsledek je velmi podobný klasické fajnové - není to hladké jak prdelka, ale naopak hrubší.
Pro ty co to umí, tak dají nahození jádrovky a pak natažení fajnovky s jednou rukou v kapse. Ale pochopte, že každý takový není. Navíc ta klasická omítka se musí nechat dlouhé dny zrát. Tohle přemaluju druhý, třetí den.
O to hůř, že to není hladké jak prdel...to pak na tom kousku dokáže udělat takovou prasárnu, že se na to nebude dát dívat...ostění musí být rovný a hladký jak když střelí...jinak to bije do oka...vím co mluvím...teď jsem se jednoho zbavil...to prostě nejde přehlédnout
0x
Podle tloušťky naházet na několikrát, poslední vrstvu zafilcovat.
Sádrovou určitě ne, protože na okně se může vytvářet kondenzát a sádra s vlhkostí boptná.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.