Nejste přihlášen/a.
Rigips Rimano UNI. Nic jednoduššího a lepšího pro amatéra snad nenajdete. Polystyrén, jádrovka apod. je podstatně pracnější. Relativně rychle to ztuhne a je hotovo, jednoduše lze i přebrousit (v případě potřeby). Krásně se s tím "modeluje". Vlhnutí a bobtnání je hloupost. Pokud se tak děje, tak je obecně něco špatně, ale rozhodně ne sádrový tmel.
pánové...a jinak jako v pohodě? 25kg pytel za cca 400-500,-? To, že se s ním dělá krásně to bych vám asi nerozporoval...ale na špalety kupovat takovej drahej nesmysl? Kdo to koupí...leda blázen.. To co potřebuje udělat jde v pohodě klidně s Cemix 106, kde ten pytel stojí cca 160,- ..jde to i s obyčejnou tmelící sádrou kde 1kg pytlík stojí 100,- (tohle zrovna není cenové výhodné, ale na přichytávání rožků a podobně ideální) a když přijde na věc tak lze použít i předmíchanej tmel např. DekFiniš, kde 25kg stojí nějaký 250,- . Ten je sice řídčí, ale v kýblu zas tak rychle netuhne, po zvlhčení vodou nevysychá a je lehce brousitelnej a opravitelnej...s ním se však musí dělat na vrstvy no...
tazatel chtěl tip, tak ho má. Již pár let jsem s tím nedělal, tak doufám, že složení je stejné. Není to jen sádra. Je to vylehčené perlitem. Kromě sádry je tam ještě nejaké vápno. Strašně dobře se s tím pracuje a modeluje i amatérovi, jako jsem já. Oproti klasické sádře to má hrubší strukturu, takže výsledek je velmi podobný klasické fajnové - není to hladké jak prdelka, ale naopak hrubší.
Pro ty co to umí, tak dají nahození jádrovky a pak natažení fajnovky s jednou rukou v kapse. Ale pochopte, že každý takový není. Navíc ta klasická omítka se musí nechat dlouhé dny zrát. Tohle přemaluju druhý, třetí den.
O to hůř, že to není hladké jak prdel...to pak na tom kousku dokáže udělat takovou prasárnu, že se na to nebude dát dívat...ostění musí být rovný a hladký jak když střelí...jinak to bije do oka...vím co mluvím...teď jsem se jednoho zbavil...to prostě nejde přehlédnout
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.