Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Flek na sádrokartonu

Od: brambor* odpovědí: 11 změna:
V kotelně jsem si všimnul fleku na sádrokartonu, Vůbec netuším, jak by mohl vzniknout. Je prakticky po celé délce spoje sádrokartonu se stěnou. Má někdo nějakou zkušenost?
Díky za názor

Flek na sádrokartonu

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Potrubí tam asi nebude,takže kondenzae vlhkosti.

Asi takto podobně:

doplněno 03.10.21 07:11:

ale to se vždy projeví až po spoustě let. Musíte udělat kontrolní otvor a domnívám se, že tam bude mokrá vata.

brambor*
hodnocení

No právě že tam není vůbec nic. Deset let jsem tam nic nepozoroval. Proto mě to trochu překvapilo.
brambor*
hodnocení

Když bude mokrá vata, je to tím že je někde parotěsná zábrana udělaná špatně nebo že je spatně udělaná izolace střechy nebo .. Jak potom dále postupovat?
Díky

To se musí prohlédnout, ale 10 let Vám tam určitě neprší, to by bylo vidět za pár dní. Po dešti to není.

Někde je tam něco špatně, třeba odvětrání izolace. Laiky vysvětlím, přes zimu se udělá v izolaci kbelík kondenzátu. Přes léto vyschne ztřeba 85%. Zbytek tam zůstane. Další rok opět a opět. Proto až po několika letech se toto projeví.

brambor*
hodnocení

Ano, taky jsem přesvědčen že po dešti to není. Spíš to vidím na problém s parozábranou nebo odvětráním izolace(podbití je natěsno až k taškám-foto). Tam bych viděl příčinu problému. A v kombinaci s tím že to je na severní stranu to může být problém.
Flek na sádrokartonu #2

hodnocení

0x

Mrkněte na střechu, rozdělejte sádrokarton a uvidíte, jestli zatéká nebo kondenzuje . Pokud je to ve spádu, tak tam s největší pravděpodobností zatéká a to pod parotěsnou zábranu

brambor*
hodnocení

Na střechu jsem vylezl, tašky sedí, žádná vyjetá, nikde žádná díra či prasklina.

10 let vám zatéká do vaty a ta bude pravděpodobně promáčená. Musíte udělat sondu , rozkrýt parotěs a šáhnout si do vaty, jestli je mokrá. Tady bude špatně pravděpodobně pojistná izolace a kolem ní to teče do vaty a nedokonalými spoji v paratěsné zábraně až do sdk

brambor*
hodnocení

Ok, zkusím nějak demontovat a sáhnout do vaty. Pak bych dal vědět s fotkami jak jsem dopadnul. Ale nahoře nad inkriminovanou kotelnou nic na pojistné fólii nevidím.

kare
hodnocení

0x
To jen pláče kvůli tomu kabelu... :)
Nebo že by špatně provedená parotěsná fólie pod/nad sadrokartonem? Možná by to taky chtělo napsat co je nad tím.
Půda, podkroví, soused, střecha...
brambor*
hodnocení

Tady to místo je vlastně spoj šikminy střechy a obvodové zdi. Deset let tam nic nebylo, to bych si všimnul a teď najednou tohle.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]