Nejste přihlášen/a.
Zdravím, rád bych využil vodu z bazénu po sezoně ke splachování záchodu.Neměl by někdo nápad jak vodu dostat -vytvořit dostatečný tlak na záchodové splachovadlo, aby se napustila nádržka WC?
Jestli máte bazén ve stejné výšce jako nádržku WC, propojil bych to hadicí, ze které bych vycucnul vzduch. Metoda spojitých nádob.
Tuším, že každá " chemicka " látka má svůj tzv. bezpečnostní list, který obsahuje informace o vlastnostech těchto látek,tedy i přípustné množství, které je možné vypouštět nejen do kanalizace, ale i přímo do přírody. Otázkou tak je, kam se vypouští nejen bazény na zahradách apod., ale třeba i celá koupaliště... Někdy návody mají na etiketách různé informace, které je však v případě zájmu více rozebrat po podrobna.
Souhlasím s Vámi jen sem reagoval na odpověď na předešlou odpověď. A jelikož brácha pracuje ve vodárenské fimě tak vím jak se to celé funguje, kdy jsou nahlášená třeba vypouštění koupališť apod. a spousta lidí si taky myslí, že výpusť třeba z čističek odapdních vody do přírody je vyčištěná odpadní voda, která je pitná, což není samozřejmě pravda. Obsahuje spusta přípustných chemických látek, která je pro přírodu neškodná a lehce odbouratelná.
Joo díky, už jsem nad tím špekulovat a vyřeším to menší vodárnou. Mám ve sklepě menší studnu kam se stahuje voda ,asi ji zvětším +voda z bazénu 10m3 , škoda to nevyužít ( mám dva známé, jeden má má dokonce dům postavený na regulovaném potoce a druhému skrz kamenný základ prosakuje spodní voda, která je 100% pitná,. Bohužel při stavbě obecního vodovodu mu překopali tento pramen a teď si musel udělat přípojku a platí za vodu, to naštve Prozatím jen provizorně natáhnu hadici do bazénu, vodarna si vodu nasaje + odbočku do studny, zbytek už mám připojeno na nový rozovod do WC.
Nepsal jsem, že budu něco někam svádět Pouze využívat oba zdroje nazávisle na sobě k využíti do WC !
Totak, ne kazdy bazen ma vlockovac. Mam v bazenu morskou sul a krom filtrace jen pristoj na rozklad soli.
A dalsi ve, upoustim na zimu jen pod trysky, voda tam muze byt vice let bez problemu. Toto reseni usetri mozna vice, nez splachovani. Ale je fakt, ze cast vody by i tak pouzit sla ke splachovani. Taky u nas nezamrza posledni roky a ve sklepe mam taky jimku, nejste soused?
Dejme to mu, že množství využité vody ke splachování za 1 měsíc je 1m3. Při ceně vody z řádu za 1m3 cca 45 kč. Vodárna dokáže za 1h provozu přečerpat 3,3m3 při výkonu motoru 1kWh za hodinu při ceně za 1 kWh cca 4,5kč. Takže vodárna dokáže bazén vyčerpat za cca 3h provozu což je cca 15kč za energii = 10m3 za 15kč. Cena vody z řádu je za 10m3 vody cca 450kč. Rozdíl mezi cenou vody a vodárny tak lze využít pro drobné investice do systému. Samozřejmě bazén může kdykoliv zamrznout atd. Nebo počítám špatně?
Nicméně bazén je zapuštění, takže aby plně zamrznul, že by nešla voda čerpat musí být hooodně pod nulou a to u nás není téměř vůbec, pouze když je vyjímečný rok a to fakt vyjíměčně.
Stočné vyvedené do obecní ČOV, to jsem nezapočítaváml, protože vodu z řádu nebo řešenou čerpáním z bazénu musím tak či tak zaplatit, takže vyjde na stejno.Jinak vycházím z čísel výrocbce, vodárnu ještě nemám plně zprovozněnou tak jak bych chtěl a abych došel ke konkrétním číslům. Vzdálenost obou zdrojů čerpaným míst k vodárně je cca 5 m.
Co se týká ceny vodného + stočného tak předpokládám, že po novém roce cena slušně vzroste, protože celý systém ČOV je hlavně o spotřebě energií ( čerpadla a jiné technologie na nich závislé i když některé ČOV jsou soběstačné díky kogeneračním jednotkám ) a některé systémy jsou řešeny samospádem,ale systém čerpání převládá.
Bazén je zapuštěný a běžně se přikrývají plachtou apod., víte vždy než se to něčeho pouštím tak se do věci bezhlavě nehrnu, ale zvažuju pro a proti. Veškerá rozhodnutí jsou u všeho vesměs individuální, co funguje u jiných nemusí fungovat jinde. To se týká asi všeho... bazén nemám první rok, takže vím jaký bývá stav vody v něm v jakémkoliv ročním období.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.