Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Oprava kuchyňské pracovní desky

Od: mmmal odpovědí: 13 změna:

Prosím, prosím, teď jsem si právě zničila novou pracovní kuchyňskou desku - v rychlosti jsem odložila litinový hrnec. Dá se to nějak zachránit? (Kdyby hloupost nadnášela, létám jak holubička)

Oprava kuchyňské pracovní desky

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

riva
hodnocení

3x

Je to PRACOVNÍ deska a ne umělecké dílo. Ošmirgloval bych to a zaplnil epoxidem s pilinami. Popřípadě sukovníkem prohloubil a vlepil zátku. Aspoň bude vidět, že se na tom skutečně i vaří.

Dobrý nápad, zítra si prostřílím auto,aby bylo vidět, že s ním jezdím *smich*

hodnocení

0x

Nie, kazdu opravu bude vidiet a narusi to odolnost voci vode. Tie dosky maju jadro z lisovanych pilin, na tom je dekoracna vrstva z papiera napusteho odolnou zivicou. U vas bola taka vysoka teplota, kde doslo k vyvoju plynov, tie odtrhli papier od drevotriesky a povrch je spaleny. Ta sa to vyvrtat a zatmelit opravnym voskom, ale cez hranu to nasaje vodu a bude nova bublina.

kami123
hodnocení

0x

Co to je za materiál?

Nechápu jak taková závada může od hrnce vzniknout.

Ten hrnec byl několik minut prázdný na plynovém hořáku?

Postforming. Od žhavého hrnce to je nahned.
kami123

Jak může žhavý hrnec udělat malou kruhovou spáleninu?

nov

I já čekala mnohem větší kulatou spáleninu a zatím je to pidi kolečko. *nevi*

Že by měl třeba vyboulené dno?

kami123

To se mi taky nezdá

hodnocení

0x
Holka, tohle neuhádáš. Opravit nelze. Jedině výměna.
Samozřejmě, najdou se umělci, co by to tmelili, barvili a já nevím co ještě, ale to je jen krátké oddálení výměny.
Dalo by se to opravit, kdyby to byla masivní deska. To ovšem není. Takže výměna. Bohužel.

repe
hodnocení

0x
prelep to nejakou paradou a az ti to bude vadit, vymen desku.

hodnocení

0x

Položila bych tam pěkné dřevěné krájecí prkénko a když se vaří, dát stranou a po úklidu kuchyně ho tam zase vrátila. Trochu otravné, ale jediná možnost tam něco položit.

kami123
hodnocení

0x

1/ odbrousit závadu

2/ vložit imitaci (spolu s 3/)

3/ vyepoxidovat

4/ zabrousit

5/ vyleštit do matu

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]