Nejste přihlášen/a.
Uvažuji o zateplení půdy, mám tam železobetonovou podlahu a klasickou studenou půdu s podbitím a hliníkovou střechou.
Co jsem se tak informoval, tak udělat obytné podkroví by bylo nákladné, hlavně z hlediska přípojek a všeho, a tak půdu chci mít spíše jako sklad. Uvažoval jsem i o zateplení krovů, ale moc se mi do toho z hlediska toho, že by se tam mohli tvořit plísně a celé krovy zplesnivět při špatném provedení nechce.
Nabízí mi stříkanou izolaci, nebo se mi hodně začíná líbit systém Isover, hlavně proto, že si to můžu udělat sám, a nevypadá to technologicky nijak náročně.
Trošku se bojím nějaké kondenzace vody, případně nějakých myší, i když prý jim vata nechutná, nevím. Byla by tam parozábrana na tom betonu, jen mi není jasné, k čemu vlastně ta parozábrana dole pomůže, a jestli je to tak technologicky nejlíp, na druhou stranu vycházím z technologického listu Isover, tak předpokládám, že je to promyšlené.
Stříkaná izolace mi doporučena nebyla, že už se toho prý nikdy nezbavím, ale taky nevím.
Uvažuji, že bych to dělal příští rok, protože ty OSB desky snad zlevní, v té kalkulaci jsou z března tohodle roku, takže za 1/3 ceny co to stojí teď.
![]() |
tl_isover_stepcross_cz.pdf | 258.33 kB |
![]() |
zatepleni-pudy-isover.pdf | 1.56 MB |
přiznám se, že půdu jako obytnou vlastně nepotřebuji, navíc by se muselo řešit jak tam vlést a hlavně ve 150m2 žiju sám Ale je fakt, že vytápět další místnost se mi asi nechce, i kdybych se rozrostl, tak vedle v baráku žije 5 lidí a nemají obytnou půdu a nestěžují si a je to stejná řadovka, takže tak.
U mě teda jediná věc, že pracuji z domova, takže mám navíc doma kancelář.
Obrázek z Isoveru je značně starý. Mnohokrát jsem diskutovat s technikem z Isoveru, že nemůže být takto utvořen záklop z OSB desek. Shodli jsme se, ale obrázek je stále se záklopem OSB. Páč mezi OSB a izolací musí být odvětrávaná mezera, jinak to dopadne dle odkazu.
Zaklopte to prkny s mezerou a prostor musí být odvětráván.
Jejich EPS kříže jsou OK, ale drahé. Stačí rozříznout EPS 100Z 10 cm, na potřebnou šíři, na to položit a přilepit pěnou prkna 10cm šíře a pokračovat s podlahou.
Podobně to dělali ve Francii před 15-20lety, to měl jejich Isover v katalogu.
jj, je to v diskuzích pod videem o instalaci, že by tam měla pod záklopem být mezera, ještě tam technik radí 4 díry 10mm na 1m2 plochy na odvětrávání. Ale děkuji za upozornění.
O cenu materiálu mi zase tak nejde, teda ty věci od isoveru není ta hlavní položka, ta hlavní položka teď budou OSB desky nebo prkna, ta vata a vše od isoveru bude tak 1/3 ceny.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.