Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak odstranit závadu

Od: pepi odpovědí: 4 změna:

Dobrý den , potřebuji radu týkající se hluku z ventilačních turbín na střeše paneláku. Bydlím v panelovém domě o 8 p. v přízemí a v bytě mám neustále hluk z těchto turbín. Velké otřesy , průvan . OSBD provede měření hluku výkumným ústavem ,ale bohužel toto musím uhradit. Jedná se o částku cca 10.000,-- Kč. Jelikož jsem důchodkyně a můj důchod je tato částka , tak nevím co si počít. Pro úplnost dodávám , že nežádám žádnou finanční pomoc, to v žádném případě, pouze radu , zda by bylo možné provést nějakou opravu ve společné šachtě , aby tato hlavice nebyla tak slyšet. Ostatní sousedé v pohodě. Jen já a rodina nade mnou.

Děkuji za radu

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Opravy spolocnych zariadeni (ventilacia) idu z fondu oprav. Mal byt zvoleny iny postup : meranie tiez na ucet fondu oprav, ale ked sa ukaze vasa staznost ako neopravnena, potom to zaplatite.

hodnocení

0x

Bez obhliadky na mieste (sachta, potrubie, strecha, hlavica) sa neda povedat, co presne robit.

hodnocení

0x

Pořiďte si větrací mřížku s uzavírací žaluzií

Jak odstranit závadu

kami123
hodnocení

0x

*sok*

O závadu se přeci může jednat, i když je "hygiena" v normě. To spíše lépe posoudí soudní znalec a za méně peněz.

Hluk v přízemí z "vrtule" na střeše? Stojaté rezonanční akustické vlny? + špatné kotvení?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]