Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Smíchání dvou různých zrnitostí omítky

Od: vblatnik odpovědí: 3 změna:

Zdravím. Zbyl mi jeden kbelík (25 kg) pastovité silikonové omítky Weber o zrnitosti 1 mm a dva kbelíky o zrnitosti 1,5 mm s trošku jiným odstínem. Je mi líto ten jeden kbelík vyhodit. Je možné tyto dvě zrnitosti smíchat a alespoň takto zpracovat? Samozřejmě bych smíchal všechny 3 kbelíky dohromady kvůli sjednocení barvy. Děkuji.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

db
hodnocení

1x

Výrobci směsí zpravidla zakazují cokoli přidávat, tedy i různé směsi smíchávat. Podívejte se do pokynů.

postosuchus
hodnocení

1x

Tak to je téma na vědecké pojednání a chemické rozbory.

Anebo vzít odměrku a namíchat vzorek a ... ejhle : )

makk
hodnocení

0x

Já bych to raději nemíchal, smícháním dvou různých odstínů může vzniknout překvapivě jiný než očekávaný odstín a ta zrnitost může taky dělat problémy. Hladítko se bude odvalovat po těch 1,5mm zrnech a ty 1mm se budou pohybovat jen díky viskozitě, což může způsobovat nepěkný reliéf omítky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]