Nejste přihlášen/a.
Dobry den v projektu me pojektant navrhl komin ciko 3V univerzal vlozka prumer 140mm s izolaci,vedel ze mam v planu kondenzacni kolel(V projektu take uvedeny)!Komin jsem koupil a ted me rekl pan s vodo topo proc jsem ho kupoval ze stacila pro kondenzacni kotel jen trubka zazdena do zdi s vyvodem na strechu! ze stejne do kominu tu trubku bude muset vlozit!to znamena ze 23000kc za komin jsem proinvestoval zbytecne?zdnici me taky nijak neupozornily kdyz jsem tento komin objednaval a teke vedely ze planuju kondenzacni kotel! komin je vystavny zatim jen do pokrovy ted zjara bylo v planu ho dostavet!prosim o radu co mam delat?mam komin dostavet je po strop podkrvi a s tama vyvest jen tu trubku nad strechu?a zbytek kominu prodat?Usetrim za oplechovani ,oklad kominu,praci zedniku... moc dekuji za rady
Loni jsem taky přemýšlel, má-li cenu koupit komín, pokud budu mít pouze kondenzační kotel...
Nakonec jsem komín nekoupil a odtah z kotle vyvedl nad střechu.Rozhodl jsem se, že je mi milejší bezstarostné topení plynem než shánění, řezání a skladování dřeva, když není přísun...
Pokud ho již máte rozestavěný, dodělal bych ho. Třeba časem zjistíte, že ušetřených 20-30tis ročně za vytápění tuhým palivem je Vám milejší ,než bezstarostné topení plynem a přejdete na krbovou vložku a budete topit dřevem.
Problem je v tom ze mam kominy dva jeden na krb a druhy na ten kondenzacni kotel! jeste myslite ze ho mam dostavet?Nechal bych ho jen do pudy a ze zbytku by jen trcela pastova trubka!zbyvajici komin bych prodal!
Ciste teoreticky by to slo, Ciko-komin je reseny tak ze by to postavit slo. (Schiedel dvojkomin by takto resit neslo).
Ale rozmyslel bych si to. Jestli dobre uvazuji, zbyde vam nekolik strednich dilu (viz. obr.) nekolik kominacu a troska vaty.
(Mozna nejake dvoj reseni kominove hlavy, nevim zda mate zakoupeno, pokud ano musel by jste koupit reseni pro jednopruduch)
Za kolik to prodate? Myslim ze to bude hodne hodne pod cenou. Oplechovani kolem toho jednopruduchoveho kominu budete muset delat take, (rozdil mezi oplechovanim jedno nebo dvojpruduchu nebude veliky) + na plast. rouru musite zakoupit prostupovou tasku (asi 1000kc) + ji nejak zateplit.
Shrnuto secteno, postavil bych dvojkomin, do nej vrazil plast trubku (asi 500 Kc/m kompletniho vyvlozkovani)
Problem je ze nemam dvoj komin ale kominy dva zvast jeden na krb a druhy ten nestastny na plyn! Co ted poradite?
Pak tedy nedostavenim kominu usetrite o neco vice. (zbyte Vam vlastne cast kompletniho komina)
Doporucoval bych ale nejdriv kontaktovat firmu, ktera vam bude realizovat tu plast. vlozku pro KK a poptat cenu jednotlivych variant (viz nize). Vetsinou to delaji kominicke firmy, topenari to uz pry delat nesmi. Je totiz potreba jeste nejak resit privod vzduchu pro KK. To jde nekolika ruzne drahymi zpusoby, jeden z nich je vyuzit odvetrani ciko kominu. Takze varianta ciko momin s vyuzitim odvetrani nebo koaxial. plast trubka (jedna v druhe) nebo externi privod prez zed... nutno spocitat jednotlive varianty a vybrat co vas vyjde nejlevneji.
Pokud máš v jednom tělese dva komíny,tak těžko jeden budeš vložkovat plastovou trubkou.Ale určitě by se dala použít flexibilní hliníková.I když jsou spaliny mnohem chladnější,množství zůstává a průřez s tím musí počítat.
JABRAKA
Netusim proc by do jednoho pruduchu neslo vrazit plstovou trubku.
Ohledne snizene svetlosti. Na KK staci svetlost 80 mm, predpokladam, ze tazatel ma minimalne 150mm klasiku keramiku.
Zde je krasne videt jak se to dela.
brilon.cz/...
Zaptat se projektanta a jiného kominíka. Páč se domnívám, že Ciko komín netřeba vložkovat.
který máte?
doplněno 09.03.10 12:13:a zaslal bych dotaz a prosbou o vyjádření do Cika s přesným označením kotle.
tak poradi nekdo?mam stejny problem!mam snad zazalovat projektanta?myslim ze to mel byt komin ciko gas!
Co se stane, když do komínu ciko 3V univerzal pustítekondenzační kotel? Že nebude topit?
co se stane?kondenzat by vyvlozkovani znicil! musi se proto do kominu vlozit trubka ,jde spis o zbytecni penize za komin!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.