Nejste přihlášen/a.
Fungují jako co? Rozhodně neočekávejte, že hodíte před okno závěs a ušetříte za energii. Ušetříte jedině s kvalitními okny. A PŘEČTĚTE SI ,K ČEMU VLASTNĚ SLOUŽÍ - PÍŠÍ, ŽE CHRÁNÍ PROTI PRŮVANU, TEDY POKUD JSOU AŽ NA ZEM! Nevím jakému průvanu? Většinou máme moderní okna s minimálně dvojskly,trojskly a dobrým těsněním. Takže žádný průvan nehrozí. Pokud máte stará např. špaletová okna, bude lepší je přetěsnit
Jak máte záclonu a pak závěsy. Topení máte před těmi textiliemi nebo nad nimi nebo dokonce za nimi? Jestli nakoupíte drahé závěsy a radiátor budete mít za nimi, pak budete vytápět okno. Už záclona je pro únik tepla, velice citelná.
Garnýž mám pouze s jednou tyčí takže můžu mít buď záclonu nebo závěs. Záclony co jsem měla v létě jsou vyprané a schované. Závěs by mi stačil krátký jen po parapet. /určitě ne na zem protože by zakryl radiátor což nechci/ Jen mi připadá, že záclona je moc "děravá" a závěs by byl ofous lepší ...
Jakýkoliv závěs je jakási tepelná izolace, takže není asi problém vyrobit závěsy s lepšími izolačními vlastnostmi. Jenže buď budou izolovat zanedbatelně a jsou k ničemu, nebo budou izolovat dobře a budou se vám potit okna, protože tím snížíte jejich povrchovou teplotu. Takže plísně atd. Takže za mě je dodatečné zateplování oken nežádoucí.
Všichni Vám tady spílají, co jste udělala špatně s okny, ale vy se ptáte na závěsy.
Takže termozávěsy jsou na vnější straně /ta která je směrem k oknu/ opatřeny speciání ochrannou vrstvou,která odráží v létě slunce a v zimě chlad. Takže pokud závěsem nepřekryjete radiátor, tak svou termofunkci plní. Navíc jsou světlu nepropustné, takže docílíte i pořádného zatemnění. Já bych se toho nebála a vyzkoušela třeba jen na dvou oknech. Sama pak posoudíte, zda splnily očekávání.
To znamená, že byste je měla po většinu 24 hodin zatažené? Aby to teplo odrážely? Nemám ty zkušenosti, ale stojí o tom uvažovat, zatáhnout alespoň na noc.
Máte za radiátory tu hliníkovou fólii?
Jsem toho názoru, že každá vylepšující věc i když malé procento, tak slouží ku prospěchu.
Nenáte studený parapet? Dejte na něj v zimním období složenou deku. I to se počítá. Mě na dece spí kočka.
Díky moc, ta fólie mě nenapadla. Čím jste si ji upevnila ke stěně? Mám si k tomu koupit rovnou hřebíky nebo je folie "samolepící"?
Mám fólii s tenkým polystyrenem, asi ten mirelon by byl lepší, ale mám tam více místa, tak jsem to opatrně i tak dala, že se to nezlomilo, malý ohyb lze. Lepila jsem proto /na bodíky/ vytlačovaným lepidlem na polystyrén v tubě. Má takovou hubici. Chlapi by věděli, koupeno v drogerii.
Možná samolepící najdete na internetu také, anebo už nastříhané. určitou velikost. Měla jsem z Lidlu stočenou roli.
Tak jsem se byla kouknout a radiátor není "volně stojící" ale klasický litinový "žebrovaný" a visí na stěně na dvou dlouhých hřebech, takže tam folii nezasunu aniž bych ji musela nastřihnout, čímž se obávám zruším její izolačí funkci (( Ale pokud stojí folie pár korun tak to ještě zkusím nějak vymyslet. Díky.
To střihnete v pohodě - několik pruhů mezi ty háky. Ta role není zas tak drahá. Já dala za všechny radiátory a ještě mi kus zbylo. Lepila jsem oboustranou izolepou a drží to již hromadu let.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.