Nejste přihlášen/a.
Cca 6 let mám v RD instalovaný zásobník TUV z Dražic (OKC 125 NTR), který je ohříván plynovým kotlem. Během posledního roku začala z kohoutku téct rezavá teplá voda (studená je OK).
Před půl rokem jsem provedl vyčištění vnitřku smaltovaného zásobníku TUV, výměnu Mg anody a horního těsnění příruby. Po několika měsících se situace se zabarvením TUV opakuje. Kontrolou Mg anody jsem zjistil jen nepatrné narušení tyče. Opět vyčištění vnitřku zásobníku všude, kde mi dovolila přístup vnitřní nahřívací spirála, včetně dna zásobníku. Vnitřní plášť je opět tmavomodrý smalt.
Přesto mi stále teče narezlá TUV z kohoutků.
Můžete mi prosím poradit, jak vyřešit problém, v čem je chyba?
Voda je ze studny, rozvody v plastu.
Dříve byl používaný (cca 15 let) plynový bojler JohnyWood a problém s rezavou vodou nikdy nebyl.
Dejte na vstup vody filtry. Většina lidí se studnou to tak má. Zvláště, pokud ještě voda prochází úpravnou vody se solí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.