Nejste přihlášen/a.
Po strhaném línu mě řemeslníci dělali novou nivelaci. Postup byl následující...
Vzniklé nerovnosti byli až do 5 mm. Podklad byl očištěn, vysán a napenetrován. Použito bylo 6 x 25 kg pytlů nivelace na 20 m2. Při vylívání měla hustotu mléka, krásně se roztékala. Žádné válečky nepoužívali
Problém začal vznikat při schnutí. Některá místa schnula pomaleji a na těchto místech vznikly mapy. Na těchto mapách se vytvořily drobné škraloupky podobné těm, které vznikají při vysychání vody na poušti. Tyto škraloupky jsem smetl, bylo jich přibližně 2 kg. A právě v těchto mapách má nivelace tmavší barvu a je výrazně měkčí, nehtem v ní zanechám rýhu a chůzí bych ji brzo poškodil. Jinak má nivelace bílou barvu a je fakt tvrdá.
Dále...asi na 1 m2 vznikla pod nivelací dutina. Povrch je lehce popraskaný, ale soudržný a rovný. Jen to při poklepu zní dutě.
Nevíte jestli je toto normální nebo jak k tomu mohlo dojít? Kamarád mě poradil, že mám podlahu napenetrova a pak natřít barvou na beton. K tomu jsem si koupil balakryl na beton. Díky.
Aby nivelační potah byl homogenní,obvykle se pokládá na napenetrovaný podklad v konzistenci kašovité,a válečkem - ježkem se rozhrne na podklad.Povrch se znivelizuje sám,pod potahem nesmí být bubliny.Pokud nechceš práci reklamovat,což bych osobně udělal,pak tedy natírání Balakrylem je výdaj navíc.Nejprve je třeba propíchnout tu dutinu a vstřiknout do ní lepidlo,dejme tomu sokrat a nechat vyschnout.Nivelaci jste dělali snad proto,abyste na to položili krytinu?Jako pochozí vrstva se příliš nehodí.Pokud ne krytinu,tak by se musela podlaha nalakovat ne balakrylem,ale tvrdým,třeba epoxydovým nátěrem.
JABRAKA
Balakrylem jsem chtěl podlahu uzavřít, aby se dále neodírala a neprášilo se. Chystám se na podlahu položit plovoučku, tak si myslím, že by dutina a vydrolený povrch na několika místech nemusel vadit, ale myslím si, že to stejně mělo vypadat jinak.
Nejsem zadny odbornik na nivelacky ale... Nemohlo by to byt tim, ze tu nivelacku namichali moc ridkou? V mistech kde ji bylo vetsi vrstva mohlo dojit k tomu ze se tezsi (jak pisete pisek) sedl dolu a nahore zustala obarvena voda, ktera pri schnuti udelala ten 2kg skraloup. Proste se oddelili jednotlive frakce nivelacky. Podobne se tomu deje u podlah z betonu, pokud se beton namicha moc ridky. Potom take práší a stoji za prd. Pokud tomu tak je a ja tipuji ze ano, je to na reklamacku.
no to tedy sem ještě neviděl, aby neužili válečku (vypadá jak ježek). ten je právě na správné rozlití stěrky a odstranění příp. přebytečného vzduchu z vrstvy stěrky. Ti Vám to tedy doblbli. . . . . Tmavé fleky být můžou, a měly by vyschout později a tím i zatvrdnout, cca do 4 dnů nejpozději dle tl. vrstvy. Pokud je dutina pod stěrkou, jistě sám tušíte, že to není v pořádku. Obávám se rozpadu zatvrdlé stěrky, protože možná není (jak píšete) na pevném podkladu. to že by se to opravilo (zasanovalo) nátěrem nevidím jako řešení. Je to celé nějaké nepovedené . . .
jestli je někde vážně bublina pod stěrkou, podle mě to mustíte v tom rozsahu vybourat - odstranit. A opravit. Do budoucna by to dělalo jen potíže.
Podlaha schnula týden a tmavší fleky nejsou vlhké, ale jsou to místa kde se při vysychání vytvořily škraloupy, ty se snadno smetly. A právě tyto místa sjou měkčí, jako pískovec, z těchto míst se při přejíddění dlaní práší. Zbytek podlahy je bílý a tvrdý jako kámen. Mohlo to být způsobeno nepoužitím válečku?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.