Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Plot bez stavebního povolení?

Od: jonvokoun* odpovědí: 7 změna:
Vlastním nemovitos v obci a před ní mám pozemek,který si chci oplotit.Jedná se o plot z pletiva o výšce 160cm.Pozemek jsem si nechal zaměřit a začal jsem s oplocování.Zabetonoval jsem sloupky a ozval se mi OÚ, že chtějí předložit územní a stavební rozhodnutí na stavbu plotu. Můj pozemek sousedí s obecnímpozemkem na kterém je komunikace.Plot ale přímo se silnicí nehraničí,je tam 2-3m mezera.Potřeboval bych poradit,jestli jsou ta rozhodnutí skutečně nutná a jestli mi může OÚ i třeba zakázat oplocení mého pozemku. Díky

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ukulele*
hodnocení

0x
Samozřejmě jsou nutná, vy by jste snad chtěl stavět plot bez povolení? A v některých případech je možné zakázat oplocení, ale záleží na individuálním posouzení místního OÚ.
al bunda*

Nemáš tak docela pravdu, u plotu stačí většinou ohlášení. Ale záleží na místních podmínkách. Pokud se podaří tazateli narazit na blbce, je v háji, protože není nic horšího, než blbec, který má moc.
Hezký den.

jonvokoun*
hodnocení

hm..to jako,že musím poskytnout svůj pozemek všem? Není to něco jako zestátnění? A to bych mohl tedy žádat i o zrušení plotu všech ostatních když já bych oplotit nesměl?! Nějak to asi nechápu. Fakt je na to zákon?
al bunda*

Mrkni do poslední novely Stavebního zákona. Může se ovšem stát, že tvůj pozemek je v nějakém "ochranném pásmu". Jinými slovy normálně stačí předepsaným způsobem formulář "ohlášení drobné stavby" nebo tak nějak se to jmenuje. Ale jak říkám, záleží na místních podmínkách.
Hodně zdaru.

vráťa
hodnocení

0x

Ahoj,

ploty jsem začal řešit asi před 1/2 rokem.

Zavítal jsem tedy na stavební úřad, kde mi sdělili, že na plot, který hraničí s obecním pozemkem musí být stoprocentně stavební povolení, tzn. i projekt od projektanta s razítkem atd.. Na plot, který sousedí s jinými fyz. osobami stačí dohoda a ohláška.

Doporučoval bych proto zavítat na stavební/obecní úřad a domluvit se s nimi. (Na mojí námitku k tomu, že budu platit za projektanta a stavební povolení peníze a že si myslím, že to celé je zhovadilost mi ten strejda na úřadě řekl, že to je prostě zákon. Že jim ale společně s obcí je jedno, co si tam uděláme, takže nic nevidí a neslyší.

Nevím, co se ale stane, když mě potom nějaký "hodný" soused někde oficielně zase napráská...

jonvokoun*
hodnocení

Zdravím...dík za odpověď.A to platí až od letošního roku nebo pořád? A co když si plot posunu o 30cm na svůj pozemek abych sousedil se svým?
miljan*
Já myslím, že teoreticky ano. Úředníci budou určitě zaskočeni.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]