Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
mám střechu z eternitových šablon přitučených na prknech. Prkna jsou na trámech. Teď se tam bude zhotovovat půdní vestavba. Jak zajistit odvětrávání případné vlhkosti. Chápu správně, že mezi prkny a vatou bude vzduchová mezera? Kudy do ní bude z venku pronikat vzduch? Nahoře asi nějaká mezera pod hřebenem, ale co dole? Teď je dole vše utěsněno pozednicovým trámem.
Prostudováno, takže se ptám ![]()
Obrázek ukazuje mezeru pod taškama, tam to chápu a znám. Ale já mám na trámech plné bednění, tj horizontálně desky. Je to neprůsvitné. No a na deskách jsou eternitové šablony. Vzduchová mezera má být pod deskami, že? Já si nejsem jistý, zda je dole u zdi nějaký vstup vzduchu. Pokud nerozsvítím, tak je na půdě tma, takže bych řekl, že je to hermeticky uzavřené. No ok, ne hermeticky, u komínu a trochu v hřebenu cosi světla proniká, ale dole ne.
nevím proč se ta fotkazrotovala. To bíle je svislá stěna. Prosím přetočte si to v hlavě o 90 stupňů. Díky ![]()
Já to umím i otočit, je to takto dobře?
MUSÍTE mezi vodorovnám trámem, pozednicí a prkenným záklopem udělat mezeru, aby tam mohl jít vzduch. Mezera minimálně 5-7cm.
Vatu NESMÍTE přimáčknout až k prknům, musí tam být taky mezera.
děkuji, už je to natočeno dobře ![]()
Chápu, že vatu nesmím přímáčknout k prknům a nechat tam mezeru. Ale jak kolem trámů? Potřebuji dávat izolaci už mezi trámy. Z důvodu nedostatku místa si nemohu dovolit udělat mezeru až nad trámy a tam teprve začít dávat izolaci. Ztratil bych dalších 12-15 centimetrů...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.