Nejste přihlášen/a.
Manželka při ohřívání klobásy v mikrovlnce přídává na talíř
trochu vody,a pak jí musí zase vylít.Má to nějaké opodstatnění?
Dík
Podle mne dojde k nepatrně lepší distribuci tepla vodou. Dále tomu voda napomůže k nepatrným snížení výkonu v uzlech maxima. Podle mne nic co by mne motivovalo to zkoušet. Smysl by to mělo , když by byla klobása uprostřed pouzdra (lázně) s vodou.
Tvorbu a přenos tepla parou bych zanedbal u klobásy úplně.
Jako dobrý postřeh mi ovšem připadne to ulpívání tuku na vodě oproti na talíři .
To podle mne za zkoušku stojí. Snadnost umívání nechť si každý zhodnotí sám.
.
Mikrovlnka k tomuto účelu opravdu není vhodná, ale určitě to není zcela zavrženíhodné řešení.
.
Pro pokusníky pridávám recept na salámové čipsy:
Vložte do mikrovlnky několik koleček salámu a s maximální opatrností proti přepálení vyškvařte (cca 30-50s)
Cca po 20s škvaření promíchat.
Nechte vychladnout. (i když byly po vytažení měkké, zkřehnou)
Fermentované salámy mi takto nechutnají.
Ohřev jakékoliv potraviny v mikrovlnce je závislý na obsahu vody..Párek - klobása určitý obsah vody má.Voda se ohřeje k bodu varu skoro okamžitě.Uvnitř klobásy se začne rozpínat a obal se nafukuje ,až praskne.Může se tak dít i výbušně.Když klobásu vložím do skleněné,uzavřené nádoby a klobásu hřeji jen velmi krátce,ohřeju ji v celém objemu bez destrukce.Ohřev spustím dvakrát za sebou velmi krátce.Vodu okolo k tomu nepotřebuji.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.