Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mikrovlnka klobása s vodou

Od: macvac odpovědí: 7 změna:

Manželka při ohřívání klobásy v mikrovlnce přídává na talíř

trochu vody,a pak jí musí zase vylít.Má to nějaké opodstatnění?

Dík

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kami123
hodnocení

2x

Podle mne dojde k nepatrně lepší distribuci tepla vodou. Dále tomu voda napomůže k nepatrným snížení výkonu v uzlech maxima. Podle mne nic co by mne motivovalo to zkoušet. Smysl by to mělo , když by byla klobása uprostřed pouzdra (lázně) s vodou.

Tvorbu a přenos tepla parou bych zanedbal u klobásy úplně.

Jako dobrý postřeh mi ovšem připadne to ulpívání tuku na vodě oproti na talíři .

To podle mne za zkoušku stojí. Snadnost umívání nechť si každý zhodnotí sám.

.

Mikrovlnka k tomuto účelu opravdu není vhodná, ale určitě to není zcela zavrženíhodné řešení.

.

Pro pokusníky pridávám recept na salámové čipsy:

Vložte do mikrovlnky několik koleček salámu a s maximální opatrností proti přepálení vyškvařte (cca 30-50s)

Cca po 20s škvaření promíchat.

Nechte vychladnout. (i když byly po vytažení měkké, zkřehnou)

Fermentované salámy mi takto nechutnají.

jabraka*
hodnocení

1x

Ohřev jakékoliv potraviny v mikrovlnce je závislý na obsahu vody..Párek - klobása určitý obsah vody má.Voda se ohřeje k bodu varu skoro okamžitě.Uvnitř klobásy se začne rozpínat a obal se nafukuje ,až praskne.Může se tak dít i výbušně.Když klobásu vložím do skleněné,uzavřené nádoby a klobásu hřeji jen velmi krátce,ohřeju ji v celém objemu bez destrukce.Ohřev spustím dvakrát za sebou velmi krátce.Vodu okolo k tomu nepotřebuji.

JABRAKA

hodnocení

0x

Tak ono ohřívání klobásy v mikrovlnce, ať s vodou či bez vody je úplně o ničem. Brrr.

vlsta2*

souhlas. Mikrovlnka ne. Já radši el. trobu nebou jinou třeba horkovzušnou.., prohřát talíř a pak za chvíli dát klobásu, bude se dále nahřívat od talíře na stole, takto lze déle hodovat a vychutnávat.. Mikrovlny nejsou nic zdravého. (sorry, to sem nepatří..) mm

Vždycky lepší mikrovlnka než párek vylouhovaný ve vodě kterou vylejete.

hodnocení

0x

1, Z pohledu přípravy: S vodou se dusí (vzniká pára), bez vody se peče.

2, Mikrovlnné vlny primárne cílí na vodu (většina potravin obsahuje vodu). Uzeny nějak moc nepřekypuje vodou (Má vodu, ale miň jak zelenina), takže by se mělo udělat rychléš.

3, Vyteklý tuk se snadňéš odstraní.

wtwhr
hodnocení

0x

Podle mě to nemá smysl.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]