Nejste přihlášen/a.
Na tak špinavé pracovní oblečení je asi jedinou možností koupit na inzerát starší pračku právě na pracovní oblečení.
Prádlo určitě pračku zašpiní, ale dnešní prací prášky jsou dost agresivní, takže když dokáží rozpustit nečistoty na montérkách, tak je dokáží rozpustit i z pračky.
Samozřejmě záleží na tom, jestli máš na druhou pračku volné místo.
Další možností je prát po montérkách nějaké domací pracovní prádlo, aby se pračka pročistila.
Mně onehdá vzal olej od hlavy až k patě. Já nebyl jen špinavej, ale naloženej v oleji. Doslova. Montérky skončily ve vaně, naložený v Jaru. Pak sprcha, znovu Jar a pak teprv pračka. Nouzovka, ale pračka OK, montérky taky.
Nevím jak působí louh na vlákna bavlny, ale při smíchání s olejem vytvoří mýdlo
Mám pocit, že se dřív dokonce v louhu pralo.
POZOR, žíravina.
...tak například zjistil při pokusu, který měl velmi vzrušující průběh, že lít vodu do kyseliny je blbost, a vůbec mu nevadilo, že tento poznatek, korektněji vyjádřený, mohl získat z učebnice chemie pro nižší třídy škol středních, aniž by si byl při tom popálil prsty a zánovní vestu. Chemie byla mu panenskou pevninou, roztočeným větrným zámkem, plným dveří, které se otvíraly tajemnými formulemi. Neznal názvosloví, ignoroval valenční koncovky a žasl, když mu ve zkumavkách a křivulích šuměly prudké chemické reakce.
Podoben středověkému alchymistovi pachtil se za přeludem, padal a zase se zvedal, jenže na konci jeho cesty nezářil kámen mudrců, nýbrž univerzální mýdlo. Mýdlo, vyrobené z bezcenného svinstva nepatrnými výrobními náklady, ale výsledek: skvost. Na oltář tohoto svého snu kladl strýc František oběti v podobě nejrůznějších zranění a popálenin, vysypaných oken v laboratoři a nebezpečných nehod v továrně. Jednou byl dokonce ztlučen rozzuřenými dělníky, kteří na jeho rozkaz smíchali dvě suroviny a nestačili pak skákat okny ven.
Těmito stálými nehodami byl personál nakonec donucen žít ve stálém střehu, a tak se stalo, že jednou došlo ke zbytečnému poplachu. Dělníci míchali v kádi jakousi podivnou směs, a dílovedoucí se ptal strýce Františka, co z toho vlastně bude. Strýc byl zachmuřen a v záchvatu náhlé upřímnosti řekl: "Ví bůh."
Byl velmi překvapen, když po této lakonické odpovědi jeho spolupracovníci propadli panice a dali se na zběsilý útěk. Domnívali se,
že strýc řekl: "Výbuch.",
Saturnin tvrdí, že starší dělníci říkali, že mají povinnosti ke svým ženám a dětem, a odcházeli ze strýcovy továrny, aby dali přednost bezpečnější práci v blízké továrně na třaskaviny.
Více zde: nepovinna-cetba.webnode.c/...
Nikdy jsme tohle doma neřešili, moje zasviněný montérky šly normálně do pračky, další prádlo jde nejdřív na předpírku a ta ti přece i domeje pračku, pokud by tam něco zůstalo, což se nestane, jediný problém nastal, když mi manželka zapoměla vyndat montérky z pračky a nacpala tam k nim cejchy, což nechápu, jak se jí to tam mohlo vejít, a dala to na vyvářku, ty cejchy pak byly lehce do modra.
Pokud jsou po vyprání montérky čisté, tak pak musí být čistá i pračka.
24h máčet v kýblu s vanishem, pak to celé vyklopit do pračky a na 95C.
Občas proleju pračku savem na 95C bez prádla naprázdno (dolít v průběhu praní, jinak se obsah před praním ihned po stisku start vypustí do odpadu) a pračka je čistá.
Hlavně nepoužívat nějaké ekoprášky. Ty neperou. Já měl výbornou zkušenost s Tide, Solvina prací prášek, Montéráček. Dnes peru v Persil.
Ano, předpírka je prostě počátek praní a máchání ve vlažné vodě s práškem, kdy se prádlo odmočí a trošku zastudena opere. Pak se voda vypustí a najede normální cykl hlavního praní.
Výhoda máčení v kýblu oproti předpírce je čas, kdy se skvrny třeba přes noc či za 24h lépe odmočí.
Já odmočuji a pk předpírku a normální praní dle zašpinění.
Škoda, že pračky mají předpírku cca 15 minut. Lepší by byla, kdyby jí uživatel mohl nastavit třeba na 2 hodiny a pak 2 hodiny prát normální praní.
S menšími nevýhodami můžeš použít celý prací program , jako extra předepírku s vlastními parametry.
Obzvlášť když po napuštění zavřeš přívod vody a strčíš šlauch do šuplíku (s vypnutým ždímáním).
Nevím zdali to ale bude fungovat na všech pračkách.
Mě pračka sleduje i poruchové stavy (Whirlpool AWE 8 let stará). Takže nelze, ale chápu, jak jsi to myslel.
Ovšem i tak to nutí pěhem předpírky a hlavního praní pračku přepnout. Já bych raději naprogramoval 5 hodin a šel pryč a pak přišel vytáhnout pračku s vyždímaným prádlem. To by se mi moc líbilo.
To existuje taky.
Říká se tomu manželka.
..
Nebo Arduino. To ale neumí prádlo pak vyžehlit. (Sušení by asi ještě dalo.)
Narozdíl od manželky, ale ihned chápe, co se po něm žádá.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.