Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dorovnání příčky

Od: aless odpovědí: 5 změna:

Zdravím,
při záměru kuchyně se vyskytla komplikace, kvůli které musí být kuchyňská skříňka odsazena o cca. 4,5 cm od zadní stěny. Problém je, že z jedné strany byla zhotovena příčka, která počítala s původním rozměrem skříňky, tedy aby byl konec příčky zároveň s koncem linky. Příčka už je zarovnána, vyštukována, jen vymalovat a je to.
Bohužel nyní kuchyňská linka bude přesahovat o zmíněných 4,5 centimetru a já se snažím zjistit možnosti, jak ji co nejlépe "schovat".
Linka bude černá, stěna má být bílá, takže to bude poměrně bít do očí. Napadlo mě buď vymalovat stěnu černou/šedou, aby se linka "ztratila" nebo třeba přidělat kus dřeva s bílým dekorem, ale to by podle mě moc dobře nevypadalo..
Napadají Vás jiné alternativy, případně, řešil jste někdo něco podobného?
Děkuji moc.
Aleš :)

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Já bych to udělal asi takto. Rozdíl na příčce bych srovnal extruďákem a na něj dal rohy s perlinkou. Celé bych to pak vystěrkoval Rimánem a přebrousil mřížkou na sádroš. Znovu ten kus příčky přemaloval bílou barvou a hotovo.

aless
hodnocení

Ne že bych byl idiot, ale kdyby jste to měl vysvětlit idiotovi, co je to prosim ten Rimán? *smich* Našel jsem nějakou stěrku Rigips Rimano Glet, to je ono? Jaký je rozdíl oproti použití lepidla? Jinak děkuji za odpověď. Docela se bojím plynulosti přechodu mezi tou dodělávkou a stěnou, ale to bych holt musel nějak vychytat tloušťkou toho polystyrenu :)

Ano to je přesně ono. Rimano glet xl. parádně se s tím dělá. Vymíchejte to tak do konzistence zubní pasty. Dokud se to drží ve středu kbelíku kolem metly, tak je to málo.

hodnocení

0x

Zavolejte toho kouzelníka Coperfielda a on vám kuchyň "ztratí" *smich*

aless
hodnocení

Preferoval bych, kdyby jí jen zkrátil *smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]